Kas žinoma iki šiol:

1. Manoma, kad lėktuvas ir sraigtasparnis susidūrė ore virš Bakingamšyro.

2. Gelbėjimo tarnybos į įvykio vietą buvo iškviestos 12:06 vietos laiku.

3. Oficialiais duomenimis, per katastrofą žuvo 4 žmonės, skelbia BBC.

Skelbiama, kad incidentas įvyko Vadesdone. Kol kas skelbiama, kad yra žuvusiųjų, tačiau tikslus skaičius dar nėra žinomas, skelbė metro.co.uk.

Gelbėjimo tarnybos patvirtino, kad vyksta į nelaimės vietą.

„Šiuo metu incidento vietoje netoliese Vadestono dirba gelbėtojai ir ugniagesiai. Informuotas Incidentų oro erdvėje tyrimų skyrius. Eismas vietovėje greičiausiai bus sutrikdytas visą likusią dieną“, – teigia atstovai.

Abu netoli Vodesdono ore susidūrę orlaiviai, kaip manoma, priklausė Vikomo orlaivių parkui.

„Vikomo orlaivių parkas gali patvirtinti, kad šiandien maždaug 12.00 val. vietos laiku buvo gauta informacija apie incidentą, įvykusį į šiaurės vakarus nuo Eilsberio esančioje vietovėje, kurį sukėlė du iš Vikomo orlaivių parko skridę orlaiviai“, – agentūrai „Press Association“ sakė lauko aerodromo įmonės atstovas.

Aviacijos eksperto Juliano Bray'aus teigimu, gelbėjimo tarnybos neprarado vilties rasti išgyvenusių žmonių: „Jie sako, kad tai - gelbėjimo operacija. Tai reiškia, jie gyvybių gelbėjimo procese“.

Buvęs oro nelaimių tyrėjas BBC teigė manantis, jog susidūrę lėktuvas ir sraigtasparnis galėjo skristi nestebimoje zonoje, kurių esama oro erdvėje. Tony'io Cable'o teigimu, pilotai galėjo skristi žemiau kontroliuojamos oro erdvės, tad jų nematė oro erdvės stebėtojai, o taip pat jie galėjo nematyti ir vienas kito.