Vienas iš minėjimo dalyvių klausia: „pone prezidente, ką pasakysite apie poną Antonį, susikalbėsite kaip nors, ponai?“

A. Duda atsako: „turi kai kuriuos dalykus permąstyti“. Vėliau dar priduria: „kai sąžiningų pareigūnų atžvilgiu naudos tokius saugumietiškus metodus, kaip Platforma (politinė partija „Piliečių platforma“ - red.) naudojo jo atžvilgiu, tai bus blogai“.

Lenkijos žiniasklaidai nepavyko gauti oficialaus komentaro iš prezidento administracijos.

- Panie prezydencie, co z panem Antonim, dogadacie się jakoś panowie?
- Musi sobie parę rzeczy przemyśleć. Jak będzie wobec uczciwych oficerów stosował takie ubeckie metody, jak Platforma stosowała wobec niego, to będzie kiepsko. pic.twitter.com/nOgXvw7BaG
— Olga 🇵🇱 (@olgalengyel) November 16, 2017

Generolų paskyrimų klausimas jau kurį laiką kelia priešpriešą tarp prezidento A. Dudos ir Lenkijos gynybos vadovo.

Lenkijos vadovas atsisakė paskirti generolus per Lenkų kariuomenės dieną rugpjūtį ir neseniai minėtą Lenkijos nepriklausomybės dieną. Kaip paaiškino Lenkijos prezidentūros atstovas, prezidentas kreipėsi į Gynybos ministeriją norėdamas gauti daugiau informacijos. Jis pabrėžė, kad tai nereiškia, kad paskyrimai buvo atmesti.

Tuo metu portalas Newsweek.pl rašo, kad konfliktas tarp Lenkijos prezidento ir gynybos ministro tęsiasi nuo kovo mėnesio. Tuo metu buvo publikuoti kritiški prezidento atstovų laiškai. Paaiškėjo, kad A. Macierewicziaus ministerija kurį laiką ignoravo prezidento pareigūnų klausimus.

Prezidento stovykla kaltina A. Macierewiczių, be kita ko, kad jis be rimtos priežasties pradėjo tyrimą dėl vieno iš svarbiausių A. Dudos bendradarbių gynybos srityje. Generolas Jaroslawas Kraszewskis neteko prieigos prie slaptos informacijos ir dėl to nebegalėjo atlikti savo darbo.

Taip pat kilo ginčų tarp prezidentūros ir gynybos ministerijos dėl Lenkijos kariuomenės valdymo.

„Labai prašome prezidento, kad neskaldytų Lenkijos kariuomenės, nes tai ją silpnina, silpnina valdymo sugebėjimus“, - yra sakęs A. Macierewiczius.