S. Riinai paskelbti 26 įkalinimo iki gyvos galvos nuosprendžiai; manoma, kad jis užsakė daugiau nei 150 nužudymų. Pablogėjus sveikatai po dviejų operacijų S. Rinna buvo laikomas dirbtinai sukeltoje komoje.

Ketvirtadienį S. Riina suėjo 87 metai.

Jis mirė apie 4 val. ryto vietos laiku (5 val. Lietuvos laiku) kaliniams skirtame ligoninės sparne šiaurės Italijos mieste Parmoje, praneša pagrindiniai šalies dienraščiai ir naujienų agentūra ANSA.

Ligoninė kol kas nepatvirtino jo mirties.

Gangsterio žmonai ir trims iš keturių jo vaikų Italijos sveikatos ministerija ketvirtadienį suteikė retą leidimą atsisveikinti.

S. Riina vyriausiasis sūnus Giovanni įkalintas iki gyvos galvos už keturias žmogžudystes.

„Man tu – ne Toto Riina, man tu tiesiog tėvas. Su gimtadieniu, tėti; šią liūdną, bet svarbią dieną myliu tave“, – „Facebook“ rašė kitas S. Riina sūnus Salvatore.

Senstantis S. Riina liepos mėnesį pateikė prašymą būti paleistas iš kalėjimo dėl sunkios ligos, bet jo prašymas buvo atmestas, teismui nusprendus, kad jam už grotų suteikiama medicininė pagalba yra tokia pat gera, kokią jis gautų laisvėje.

Tuo metu gydytojai sakė, kad buvęs mafijos bosas buvo „skaidraus proto“. Anksčiau šiais metais slapta pasiklausant pokalbio telefonu buvo išgirsta, kaip S. Riina sako, kad nesigaili „nieko... Jie manęs nepalauš, net jei man skirs tris tūkstančius metų kalėjimo“.

1992 metais S. Riina užsakė nužudyti su mafija kovojusius teisėjus Giovannį Falconę ir Paolo Borsellino. Šių bebaimių teisininkų pastangomis 1987 metais buvo nuteisti daugiau nei 300 gangsterių.

Tai geriausiai žinomi S. Riina užsakyti nužudymai, tačiau jis taip pat atsakingas už virtinę sprogdinimų Romoje, Milane ir Florencijoje, per kuriuos žuvo 10 žmonių.

„Tikiuosi, Dievas jo pasigailės, nes mes – tikrai ne“, – dienraštis „Fatto Quotidiano“ cituoja per sprogimą Florencijoje nukentėjusių aukų asociaciją.