Kinija siunčia pasiuntinį ir delegaciją į Šiaurės Korėją. Svarbus žingsnis. Pažiūrėsime, kas bus!“– parašė D. Trumpas tviteryje.

Kinijos prezidento Xi Jinpingo specialusis pasiuntinys Song Tao išvyks į Šiaurės Korėją penktadienį aptarti praėjusį mėnesį vykusio Kinijos komunistų partijos suvažiavimo rezultatų ir „kitų bendrai rūpimų klausimų“, trečiadienį pranešė Kinijos užsienio reikalų ministerija.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Geng Shuangas nepasakė, ar vizito metu planuojama aptarti branduolinius klausimus, tačiau pareiškė, kad Kinija yra „įsipareigojusi paversti šį pusiasalį nebranduoline zona, saugoti taiką ir stabilumą pusiasalyje ir problemą spręsti dialogo ir konsultacijų keliu“.

D. Trumpas ragina regiono šalis laikytis vieningos pozicijos dėl Šiaurės Korėjos keliamos grėsmės. Įtampa dėl Šiaurės Korėjos ginkluotės programos ypač padidėjo pastaraisiais mėnesiais, kai Pchenjanas atliko savo šeštąjį ir iki šiol galingiausią branduolinį bandymą ir išbandė dešimtis raketų – kai kurios iš jų gali pasiekti JAV teritoriją.

Kinija palaikė virtinę Jungtinių Tautų (JT) sankcijų Pchenjanui ir įvedė bankininkystės suvaržymus šiaurės korėjiečiams.

Song Tao bus pirmasis Kinijos pasiuntinys, vyksiantis oficialaus vizito į Šiaurės Korėją nuo 2016 metų spalio mėnesio, kai šalyje apsilankė užsienio reikalų viceministras Liu Zhenminas. Xi Jinpingas dar nėra susitikęs su Kim Jong Unu.

Pranešimas apie Kinijos pasiuntinio vizitą į Šiaurės Korėją paskelbtas kitą dieną po D. Trumpo labai sėkmingos kelionės per penkias Azijos šalis.