„Ją ištraukęs žmogus pasakojo, kad ji buvo tvirtai prisegta prie krėslo, o šis veiksnys nulėmė tai, kad ji liko gyva. Mergaitę lydėjusi mokytoja teisingai prisegė vaiką, kaip to reikalauja saugumo nuostatos. Na o toliau – tam tikru būdu susiklosčiusios aplinkybės“, – sakė regiono vadovas.

V. Športas pabrėžė, kad kol kas sunku atkurti įvykio vaizdą, nes vis kiti lėktuvo keleiviai ir ekipažo nariai žuvo.

Jo teigimu, artimiausiu metu (Chabarovsko) krašto valdžia svarstys klausimą dėl pomirtinio apdovanojimo skyrimo moteriai, kuri, Nelkano gyventojų nuomone, uždengė savo kūnu mergaitę ir taip išgelbėjo jai gyvybę. Ši informacija kol kas nepatvirtinta.

DELFI primena, kad trečiadienį nukrito iš Chabarovsko į Nelkaną skridęs lėktuvas, per katastrofą žuvo mažiausiai aštuoni žmonės. Sudužo lėktuvas „L-410“, priklausęs aviabendrovei „Chabarovsko avialinijos“.

Visi per lėktuvo katastrofą žuvę žmonės buvo Nelkano gyvenvietės gyventojai, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė atstovė Natalija Petuchova.

Ji pridūrė, kad lėktuvas smarkiai apgadintas. Anot pareigūnės, lėktuvas nukrito maždaug 5-7 kilometrų atstumu nuo pakilimo-nusileidimo tako. Skelbiama, kad lėktuvas nukrito prieš pradėdamas leistis vietos oro uoste, esančiame Nelkano gyvenvietėje, 1000 kilometrų nutolusioje nuo regiono sostinės Chabarovskio.

Lėktuve iš viso buvo devyni žmonės, tarp kurių du įgulos nariai.