„Jis atvyks į Prancūziją. Princas buvo informuotas“, – žurnalistams sakė Jeanas-Yves'as Le Drianas, turėdamas galvoje Saudo Arabijos sosto įpėdinį princą Mohammedą bin Salmaną, su kuriuo trečiadienį vėlai vakare surengė derybas.

Paklaustas, kada S. Hariri gali atvykti į Paryžių derybų su Prancūzijos prezidentu Emmanuel Macronu, ministras atsakė: „Pono Hariri darbotvarkė yra pono Hariri reikalas“.

Pastaruoju metu būta įvairių gandų apie S. Hariri, kuris turi ir Saudo Arabijos pilietybę.

Libano prezidentas Michelis Aounas apkaltino Saudo Arabiją „sulaikius“ S. Hariri, ir atsisakė patenkinti premjero atsistatydinimo pareiškimą, kol šis negrįžo iš užsienio.

Lapkričio 4 dieną apie savo atsistatydinimą paskelbęs S. Hariri sekmadienį pirmą kartą pasirodė žurnalistams ir pareiškė, kad jo judėjimo laisvė nėra suvaržyta ir jis artimiausiomis dienomis sugrįš į Libaną.

S. Hariri kategoriškai neatmetė galimybės atšaukti atsistatydinimo pareiškimą, tačiau pažymėjo, jog tam būtinos tam tikros sąlygos – turi būti padarytas galas įtakingo Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“ kišimuisi į regiono konfliktus.

Prancūzijos prezidentūra trečiadienį pranešė, kad S. Hariri su šeima pakviesti „kelias dienas“ paviešėti šalyje, tačiau tai nereiškia, kad jie čia liks gyventi tremtyje.

E. Macronas pabrėžė, kad S. Hariri turi būti sudarytos sąlygos grįžti į Libaną, kad jis galėtų asmeniškai patvirtinti arba atšaukti savo atsistatydinimą.

Tuo tarpu Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras Adelis al Jubeiras per spaudos konferenciją Rijade sakė, kad S. Harisi karalystėje gyvena „savo laisva valia“ ir gali išvykti „kada tik panorėjęs“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją