Tačiau vėliau „BBC News“ korespondentas pranešė tviteryje, kad B. Alleną matė gyvą ir sveiką ant lėktuvų pakilimo tako Papua Naujojoje Gvinėjoje. Nerašoma, dėl kokių priežasčių jis vėlavo į sraigtasparnį.

Spalį sraigtasparnis paliko keliautoją džiunglėse Rytų Sepiko provincijoje. Toliau jis ketino keliauti vienas, be mobiliojo telefono ir be GPS. Buvo tikėtasi, kad jis grįš į Port Morsbį lapkričio 12 d., o tada skris į Honkongą ir skaitys pranešimą Karališkoje geografų draugijoje. Kai jis nepasirodė, jo žmona ir agentė sunerimo.

B. Allenas tikėjosi rasti jajfo gentį, kurią buvo aptikęs prieš 30 metų. Jo agentė Joanne Sarsby baiminosi, kad jie galėjo būti žmonių medžiotojai, kurie laiko savo aukų galvas. Anksčiau taip darė daugelis genčių Papua Naujojoje Gvinėjoje.

„Praėjusį kartą jajfo gentis sutiko mane bauginamai demonstruodama jėgą, su energingu šokiu su lankais ir strėlėmis“, – rašė B. Allenas savo tinklaraštyje. Šios genties padedamas keliautojas perėjo Naujosios Gvinėjos centrinį kalnagūbrį, ko pakartoti niekam nepavyko.