P. Bootho bylos nagrinėjimas atnaujintas, kai jo brolis užsiminė policijai apie prisiminimus, kuriuos jam sukėlė socialiniame tinkle „Facebook“ paviešinta nuotrauka. Šioje nuotraukoje užfiksuotas D. Dearlove‘as, ant kelių laikantis P. Boothą.

Apie šią istoriją rašo thesun.co.uk.

Praėjus 49 metams nuo tragedijos D. Dearlove‘ui mesti kaltinimai berniuko nužudymu.

Teigiama, kad vyras įsiūbavo vaiką suėmęs jį už kulkšnių, o tada smogė jo galvą į židinį.

P. Boothas mirė 1968 metais, šią bylą policija net penkis dešimtmečius laikė išspręsta.

Peteris tikina kelis kartus ir anksčiau bandęs kreiptis į pareigūnus dėl galimo jo brolio nužudymo, tačiau vyras išgirstas tik 2015 m.

Situacija pasikeitė tik 2015 metais, kai nužudyto vaiko brolio Peterio dėmesį patraukė D. Dearlove‘o „Facebook“ paskyroje paskelbta nuotrauka, kurioje šis įsiamžinęs kartu su jaunesniuoju jo broliuku.

Per kiek vėliau įvykusį pokalbį su policija Peteris Boothas papasakojo, kad iš tiesų jam pačiam teko tapti žiauraus nusikaltimo liudininku, mat lemtingą akimirką jis tyliai nusileido laiptais ir pro durų plyšį matė, kas įvyko.

Peteris Boothas

Tada, kai mirė jaunesnysis brolis, Peteriui Boothui buvo treji metai.

Šiuo metu 71 metus turintis D. Dearlove‘as savo kaltės nepripažįsta. Jis neigia kaltinimus dėl nužudymo per neatsargumą, taip pat dėl žiauraus elgesio ir tvirtina, kad jaunėlis Paulas iškrito iš lovelės ir galva trinktelėjo į grindis.

Kaip Tysaido karališkajam teismui pranešė kaltintojas Richardas Wrightas, nėra jokių abejonių, kad mirtis berniuką ištiko skilus kaukolei, tačiau pridūrė, kad išsiaiškinti, kas lėmė traumą, – teisėjų pareiga.

„2015 metais policija pirmą kartą apklausė Peterį kaip liudininką. 1968 metais jam nebuvo pateikta jokių klausimų“, – sakė R. Wrightas.

„Tai, ką per pokalbį su policija pasake Peteris, yra pagrindas praėjus 50 metų atnaujinti D. Dearlove‘ui iškeltos posūnio Paulo Bootho nužudymo bylos nagrinėjimą. Peteris Boothas patikino pareigūnus, kad jo brolio mirtis nebuvo nelaimingo atsitikimo pasekmė. Jis teigė matęs, kaip brolis buvo suluošintas, kai tą spalio mėnesio vakarą patylom nusileido laiptais norėdamas atsigerti“, – kalbėjo kaltintojas.

„Pro svetainės durų plyšį jis matė, kaip D. Dearlove‘as suėmė mažylį už kulkšnių, gerokai jį įsuko, o tada trenkė jo galvą į židinį, sukeldamas mirtiną kaukolės sužalojimą. Taigi, Paulo Bootho mirtis tikrai buvo nulemta ne atsitiktinumo, o tyčinių veiksmų. Tai buvo žmogžudystė“, – konstatavo R. Wrightas.

Davidas Dearlove‘as

Teismui taip pat buvo pranešta, kad berniuko motina Carol Booth iš viso turėjo tris vaikus: dar buvo mergaitė, vardu Stephanie. Visi gyveno Stoktone prie Tiso.

C. Booth jau mirusi. Jos santykiai su D. Dearlove‘u užsimezgė 1968 metų pradžioje.

Pasak R. Wrighto, po Paulo Bootho mirties jo kūną apžiūrėję medikai nustatė nemažai įvairaus senumo mėlynių ir daugybinių tyčinių sužalojimų.

„Taigi, dar iki mirties Paulas Boothas patyrė nemažai sužalojimų, veikiausiai padarytų per ne kartą įvykusius incidentus, dažniausiai tada, kai D. Dearlove‘as likdavo namuose jo prižiūrėti. Ši informacija gali būti reikšminga, aiškinantis Paulo Bootho mirties aplinkybes“, – sakė R. Wrightas.

Teismui buvo pranešta apie galimą smurtinį D. Dearlove‘o elgesį su abiem broliais. Dėl to jam buvo pateikti du kaltinimai dėl žiauraus elgesio.

Pasak R. Wrighto, Peteris Boothas jautėsi labai įbaugintas, kadangi D. Dearlove‘as reguliariai smurtaudavo jo atžvilgiu, pavyzdžiui, kartą laikė jį panardinęs į vandenį vonioje.

Sesuo Stephanie taip pat paliudijo, kad D. Dearlove'as dažnai užguldavo ją visu svoriu, o jei ši pravirkdavo, imdavo mušti.