Potvyniai kilo į vakarus nuo Atėnų esančioje pusiau kaimiškoje teritorijoje, Mandros, Nea Peramo bei Megaros miestuose, kur yra daug fabrikų ir sandėlių.


Pasak gelbėtojų, 12 kūnų – keturių moterų ir aštuonių vyrų – rasta pačioje Mandroje arba netoli jos. Dar du negyvus vyrus rado jūros pakrantės sargyba, matyt juos nusinešė potvynis.


Televizijos reportažuose matyti, kaip vanduo beveik visiškai apsėmė sunkvežimius, autobusus ir furgonus, purvino vandens srautai užliejo ištisus rajonus.


Tarp žuvusiųjų minimi keli žmonės, mirę savo namuose arba netoli jų, be to, potvyniai pareikalavo vieno sunkvežimio vairuotojo, medžiotojo bei dviejų vyrų, kurių palaikus srovė nunešė į jūrą, gyvybių.


Keliolika žmonių išgelbėjo vienas tarpmiestinis autobusas, dar daugybė kitų buvo priversti gelbėtis sugriuvus fabriko „Johnson & Johnson“ sienai.


„Turime septynias patvirtintas mirtis“, – kiek anksčiau valstybinei televizijai ERT sakė regiono gubernatoriaus pavaduotojas Yiannis Vassileiou.


„Orų prognozės nepalankios, taigi, esame budrūs“, – sakė jis ir perspėjo, kad „vandens srautai“ užtvindė visą greitkelį, vedantį jūros link.


„Purvo ir akmenų srautas nuėjo per Mandrą... Nieko panašaus nėra buvę“, – teigė J. Vasilejus.
„Viskas prarasta; biblinė nelaimė“, – televizijai sakė Mandros merė Ioanna Kriekouki.


„Turime įstrigusių žmonių... Mums reikia mašinų, kad išvežtume juos iš jų namų“, – sakė taip pat savo namuose įstrigusi politikė.


Dalis užlietų teritorijų liko be elektros; anot pareigūnų, daugybei žmonių reikės vietos pernakvoti.
„Pasiekti tą teritoriją yra sudėtinga; sąnašos beveik siekia namų aukštį“, – sakė priešgaisrinės apsaugos departamento atstovas Yiannis Kapakis.


Gubernatoriaus pavaduotojas nurodė, kad į nelaimės vietą išsiųsta specialioji technika nuolaužų šalinimui, tačiau ji galės būti panaudota tik nusekus potvynio vandeniui.


Graikijos premjeras Alexis Tsipras sakė, kad „siaubingas potvynis“ pareikalavo žmonių gyvybių ir sakė labai sielvartaująs dėl šios nelaimės aukų.


Ugniagesiai pranešė sulaukę daugiau kaip 300 pagalbos prašymų ir išsiuntę į potvynių užlietas vietoves daugiau kaip 120 pareigūnų.