Per savo kasmetinį kreipimąsi per Lordo mero banketą Th. May išvardijo įvairius Rusijos veiksmus, „keliančius grėsmę tarptautinei tvarkai“, pradedant Krymo aneksija ir baigiant „siekiu informaciją paversti ginklu“.

Maskva „pasitelkia savo valstybinės žiniasklaidos organizacijas, kad kurtų netikras istorijas ir suklastotas nuotraukas, siekdama pasėti nesantaiką Vakaruose ir pakenkti jų institucijoms“, sakė Th. May.

„Taigi, turiu labai paprastą žinutę Rusijai. Žinome, ką darote. Ir jums nepavyks“, – pareiškė ji.

Tuo metu Rusijos užsienio reikalų ministerija savo tviterio paskyroje pasišaipė iš šių britų premjerės žodžių, pridėję ne itin sėkmingą jos nuotrauką.

„Mes žinome, ką jūs darote“. Mes taip pat žinome, ką JŪS darote. Miela Theresa, tikimės, kad vieną dieną išbandysite raudoną vyną iš Krymo „Massandra“, - rašoma oficialios Rusijos užsienio reikalų ministerijos tviterio paskyros žinutėje.

Tuo metu Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Maria Zacharova Th. May pasisakymus pavadino „neatsakingais ir nepagrįstais“, rašo The Daily Mail.

Ji teigė, kad jos raginimas Rusijai laikytis tarptautinės tvarkos skamba „ciniškai“, turint omenyje britų veiksmus Irake ir Libijoje, kurie „sukėlė milijonų kančias ir destabilizavo ištisus regionus“.

M. Zacharova taip pat pridūrė, kad „Rusija buvo pasirinkta kaip visuotinis priešas, kad būtų nukreiptas dėmesys“ nuo britų vidaus problemų.