Bent jau taip teigiama tyrimo, kurį atliko „Daily Storm“, išvadose. Šios žiniasklaidos priemonės žurnalistei pavyko apsigyventi šiame vienuolyno viešbutyje ir savo akimis pamatyti, kas dedasi už storų pastato sienų.

Svečius viešbutis priima visą parą. Jeigu norima atvykti taksi, būtina administracijai iš anksto pranešti automobilio valstybinius numerius.

Viešbutyje dirba durininkas ir labai rūpinamasi saugumu: atvykstantieji tikrinami metalo detektoriumi, atliekamos kitos saugumo procedūros.

Viešbučio kaina oficialiai deklaruojama kaip piniginė auka, kuri, remiantis šalies įstatymais, neapmokestinama. Remiantis įstaigos išduodamu išrašu, kurį pateikia kasininko ir administratoriaus pareigas einantis asmuo, nakvynė vienuolyne kainavo 7 tūkst. rublių, o maistas – dar 309 rublius.

Dokumente yra antspaudas, tačiau neįvardijamas juridinis asmuo, suteikęs paslaugas, tad vargu, ar šis popieriukas gali būti laikomas oficialiu dokumentu.

Sumokėjus pinigus arba paaukojus, administratorius svečiui duoda numerio elektroninį raktą, kuris suteikia teisę, išvengus ilgiausios tikinčiųjų eilės, patekti prie Motinėlės Matronos palaikų.

Remiantis Valstybinio registro duomenimis, Pokrovo moterų vienuolyne veikiantis viešbutis užima penkis aukštus, du iš kurių yra po žeme. Kadastrinė pastato vertė siekia 721,8 mln. rublių.

Minimali viešnagės viename iš šio viešbučio kambarių vertė – 6 tūkst. rublių už parą žmogui. Prabangos mėgėjai viešbutyje ras ir prezidentinės klasės liukso apartamentus, kainuojančius 150 tūkst. rublių.

Apsistoti šiame viešbutyje gali visi norintys – ne tik piligrimai. Pirmame požeminiame aukšte įrengtas SPA kompleksas, kur svečių paslaugoms dirba kirpėjai, masažistai, galima užsisakyti manikiūrą ar kitą grožio procedūrą.

Remiantis „Daily Storm“ duomenimis, praktiškai per dvejus metus, kiek veikia šis unikalus viešbutis, Maskvos biudžetas pasipildė beveik 90 mln. rublių įskaitant pelno mokestį, nuosavybės mokesčius ir algas darbuotojams. 75 proc. grynojo pelno, kuriam netaikomi jokie mokesčiai, per metus siekia 387 mln. rublių.

Remiantis internete skelbiama informacija, viešbutis veikia adresu Tagankos gatvė 58-12. Vienintelį oficialų patvirtinimą apie viešbučio egzistavimą „Daily Storm“ žurnalistams pavyko rasti tik Rusijos Federacijos kultūros ministerijoje.

Ten objektas įvardijamas kaip Pokrovo moterų vienuolyno vienuoliškas „5 žvaigždučių“ viešbutis.

Bandant gauti informacijos apie viešbutį pagal mokesčių mokėtojo kodą arba valstybinį registracijos numerį Rinkų ir bendrovių profesionalios analizės sistemoje, pateikiama informacija tik apie religinę organizaciją, kuri registruota kitu adresu: Tagankos gatvė 58, tai patvirtinama ir vienuolyno puslapyje internete.

Pokrovo moterų vienuolynui vadovauja Motinėlė Feofanija, pasauliečiams žinoma kaip Olga Miskina.

Tagankos rajone ji garsi tuo, jog iškovojo svarbią pergalę – pasiekė, kad Rusijos stačiatikių bažnyčiai būtų perduotas garsusis Tagankos parkas. 2007 metais vietos gyventojai tiesiog buvo informuoti apie sprendimą minėtąją teritoriją perleisti Bažnyčiai.

Iniciatyva sulaukė aršaus vietinių pasipriešino, tad sprendimą galiausiai teko atšaukti.