Kopenhagos policija nurodė, kad P. Madsenas savo noru sutiko, kad iki gruodžio 12-osios būtų pratęstas jo kardomasis kalinimas.

Šiuo metu jam pateikti preliminarūs kaltinimai nužudymu ir lavono išniekinimu. P. Madsenas prisipažino išmetęs švedų žurnalistės Kim Wall kūno dalis į jūrą, tačiau tvirtina jos nežudęs; jis aiškina, kad moteris mirė povandeninio laivo viduje, kai jis pats buvo ant denio.

Kinijoje ir Niujorke gyvenusi laisvai samdoma žurnalistė K. Wall, nuvykusi į P. Madseno laivą paimti išradėjo interviu, dingo rugpjūčio 10 dieną. Rugpjūčio 21-ąją Kiogės įlankoje prie Kopenhagos buvo rastas šios moters torsas. Jos galva, kitos kūno dalys ir drabužiai, sudėti į plastikinius maišus, buvo rasti toje pačioje įlankoje spalio 7-ąją.

Savamokslis inžinierius ir išradėjas P. Madsenas yra sulaikytas nuo rugpjūčio 11-osios. Nuo to laiko jis kelis kartus keitė savo parodymus.

Sulaikymo dieną P. Madsenas buvo išgelbėtas vandenyse tarp Danijos ir Švedijos iš skęstančio jo paties povandeninio laivo. Policijai vyras sakė, kad vakare išleido K. Wall į krantą iš karto po interviu.

Policija teigė mananti, kad P. Madsenas laivą nuskandino tyčia.