Rūpybos pareigūnai du moters įsūnius atėmė rugpjūčio pabaigoje. Tai įvyko po to, kai moteriai buvo atlikta krūtų pašalinimo operacija.
Pasak rūpybos pareigūnų, moteris, kuri be įvaikintų berniukų augina dar tris savo pačios vaikus, siekia pasidaryti lyties keitimo operaciją – neva tai įrodo jos tinklaraštis.

„Šiandien einu į Socialinės politikos ministeriją ir skelbiu bado streiką. Badausiu, kol manęs nepriims ir neišklausys pareigūnai, kurių įstaiga skelbiasi esanti „vienintelė struktūra, kuri tikrai rūpinasi“, kol ji nepradės laikytis įstatymų“, - savo „Facebook“ paskyroje rašė J. Savinoskich.

Moteris teigia, kad asmeniškai susitikti su ministerijos vadovu Andrejumi Zlokazovu stengiasi jau du mėnesius, bet ji visuomet būna nukreipiama pas jo pavaduotojus.

J. Savinoskich tvirtina, kad rūpybos tarnybų atstovai, atėmę iš jos vaikus, „naudoja šantažą ir grasinimus“ ir „save bei savo fantazijas kelia aukščiau įstatymo“.

Sverdlsovsko srities Socialinės politikos ministerija nurodė, kad vaikai iš J. Savinoskich buvo atimti dėl jos ligos, kuri yra įtraukta į sąrašą ligų, kuriomis sergant neleidžiant įsivaikinti vaikų.

J. Savinoskich mano, kad rūpybos tarnybai pasirodė, jog ji yra transseksualė, o Rusijoje tai laikoma lytinės tapatybės psichiniu sutrikimu.

Per interviu BBC J. Savinoskich pareiškė, kad ji negalvoja keisti savo lyties ir tiesiog norėjo atsikratyti didelės krūtinės, kuri jai trukdė gyventi.

„Man fiziškai būdavo labai sunku. Vakarais skaudėdavo nugarą, kiekvieną dieną kankindavo stuburo skausmai. Gyvenau, nuolat kęsdama skausmą“, - aiškino ji.

J. Savinoskich ir jos sutuoktinis du berniukus iš vaikų namų įsivaikino prieš kelis metus. Vienas iš jų turi organinių galvos smegenų pažeidimų, antrasis serga cerebriniu paralyžiumi.

Padėti J. Savinoskich žadėjo Rusijos bendruomenių rūmai, taip pat Sverdlovsko srities žmogaus teisių specialistė Tatjana Merzliakova. Rusijos Tyrimų komitetas taip pat pranešė pradėjęs ikiteisminį patikrinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)