Mitinge, kuriame dalyvavo Katalonijos nepriklausomybės siekį palaikantys Europos Parlamento (EP) nariai ir keletas iš Ispanijos išvykusių šio regiono ministrų, nepasirodė Katalonijos lyderis Carles'as Puigdemontas, šiuo metu savo noru esantis Belgijoje.

„Demokratija Ispanijoje ne tiesiog serga, o yra praktiškai mirusi. Visiškai pasibaisėtina, kad ES institucijos nesupranta, jog tuomet, kai užpuolama demokratija, negalima paploti per petį (Ispanijos premjerui) Mariano Rajoy'ui ir už įstatymo ribų veikiančioms Ispanijos institucijoms“, - miniai kalbėjo Ispanijos atstovas EP Josep-Maria Terricabras, pasisakantis už regiono atsiskyrimą.

ES „nebuvo sukurta tam, kad į Europą grįžtų diktatūra ir fašizmas“, - mitingo metu sakė Katalonijos sveikatos ministras Antoni Cominas.

Mitingas surengtas vos už keliolikos metrų nuo pagrindinių ES institucijų Briuselyje. Dalyviai laikė iškėlę įkalintų katalonų pareigūnų nuotraukas ir plakatus su užrašais „Gėda“, nes ES esą nesugebėjo pareikšti paramos Katalonijai.

Taip pat buvo matyti Flandrijos, Belgijos regiono, kuriame gyvena daugiausiai olandiškai kalbantys žmonės, vėliavos. Flandrijos nacionalistai karštai palaiko Katalonijos siekius.

Belgai už Katalonijos nepriklausomybę