Protestai šeštadienį vakare Katalonijos sostinėje truko ilgiau nei dvi valandas.

Buvusi Katalonijos parlamento pirmininkė Carme Forcadell penktadienį paleista iš netoli Madrido esančio kalėjimo, jos rėmėjams persiuntus užstatui reikalingus 150 tūkstančių eurų. C. Forcadell laikinai buvo suimta dėl savo vaidmens siekiant dviprasmiškai vertinamos regiono nepriklausomybės.

Prospekte prie Katalonijos parlamento susirinkę demonstrantai laikė iškėlę savo krašto nepriklausomybės vėliavas, skandavo žodį „Laisvė!“, kai kurie turėjo plakatus, skelbiantys apie pavojų demokratijai: „SOS Democracy“.

Dviratininkų šalmus užsidėję jaunuoliai formavo kasteles - gyvas piramides, kiti laikė plakatus su pieštais kai kurių areštuotųjų portretais.

Municipalinės Barselonos policijos vertinimu minioje nusitęsusioje per daugiau kaip 15 kvartalų, buvo apie 750 tūkstančių žmonių.

Ispanija praėjusį mėnesį atstatydino Carles Puigdemont'o kabinetą ir į įvedė šiame pusiau autonominiame regione tiesioginį valdymą. Be to, centrinė vyriausybė paleido regiono parlamentą ir paskelbė gruodžio 21 dieną vyksiančius pirmalaikius rinkimus.