Anot dviejų informaciją perdavusių šaltinių, buvęs dabartinio šalies prezidento apsaugininkas ir asmeninis padėjėjas K. Schilleris patikino, kad į pasiūlymą sureagavo kaip į humorą.

Kiek anksčiau, kalbėdamas JAV Atstovų rūmų žvalgybos komitete, K. Schilleris papasakojo, kaip tą vakarą pakeliui į viešbutį, kuriame D. Trumpas buvo apsistojęs, jis perdavė milijardieriui pasiūlymą, kurį šis iš karto nuleido juokais.

Vėliau, keletą minučių pastovėjęs už D. Trumpo numerio durų, kaip kad reikalavo jo pareigos, K. Schilleris pasišalino.

Per šią savaitę JAV Atstovų rūmuose už uždarų durų vykusį parodymą klausymą teisininkai stengėsi išsiaiškinti svetainėje „Daily Caller“ pasirodžiusio straipsnio teiginių teisingumą.

Straipsnis pakurstė šiokių tokių įtarimų dėl žymiojoje dosjė aprašytos D. Trumpo kelionės į Maskvą. Jame taip pat buvo pasiūlyta kiek kitokia istorijos versija ir atkreiptas dėmesys į tai, kad atmetant rusų pasiūlymą nusiųsti į D. Trumpo apartamentus prostitutes tam tikras vaidmuo galėjo tekti ir K. Schilleriui.

Dosjė pateikti tvirtinimai apie tai, ką D. Trumpas veikė lankydamasis Maskvoje, yra labiausiai intriguojantys iš visų į Christopherio Steele‘o prisiminimų kompiliaciją pakliuvusių pareiškimų.

Dosjė, be kita ko, tvirtinama, kad Rusija turi D. Trumpą kompromituojančios ar jo asmenybę juodinančios medžiagos, kurią laisvai gali panaudoti šantažo tikslais. Pats D. Trumpas dosjė pateiktus duomenis visą laiką kategoriškai neigė.

K. Schillerio advokatas Stuartas Searsas pasakė manąs, kad posėdžio pirmininkas ir aukšto rango komiteto atstovas turėtų imtis su individais, skleidžiančiais klaidinančias K. Schillerio liudijimo versijas, jo elgesį vadinančiais nepateisinamu ir abejojančiais Atstovų rūmų apklausos patikimumu, susijusio tyrimo.

Vis dėlto su nepadoriu elgesiu susijusių teiginių, įtrauktų į D. Trumpo veiklos viešint Maskvoje per 2013 metais čia surengtą konkursą „Mis Visata“ aprašą, federaliniai tyrėjai nepatvirtino.

K. Schillerio buvo pasiteirauta, kas pateikė pasiūlymą, tačiau tiksliai įvardyti jokio asmens K. Schilleris nesugebėjo, nes neprisiminė.

Pasak keleto šaltinių pasiūlymą nusiųsti moteris į D. Trumpo numerį pateikė rusas, buvęs kartu su popmuzikos atlikėju Eminu Agalarovu.

Pastarojo tėvas yra milijardierius, Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimas oligarchas. Minėtina, kad grožio konkursas Maskvoje buvo surengtas bendromis dainininką lydėjusio asmens ir D. Trumpo pastangomis. K. Schilleris patikino, kad pasiūlymas nuskambėjo ne iš E. Agalarovo lūpų.

Nuo pat tos akimirkos kai šių metų sausį buvo paviešinta minėta dosjė, D. Trumpas atkakliai neigė joje išdėstytus teiginius.

Kalbėdamas per spaudos konferenciją, surengtą praėjus kelioms savo prezidentavimo savaitėms, jis patikino, kad prieš kiekvieną kelionę į užsienį, taip pat ir Rusiją, jis įspėja savo darbuotojus elgtis labai apdairiai viešbučių kambariuose, mat juose gali būti vaizdo kamerų, ir jei žmonės pamirš apdairumą, kameromis nufilmuotas turinys gali labai lengvai patekti tarp skelbiamų naujienų.

Vienas iš artimiausių D. Trumpo patikėtinių, K. Schilleris, Baltuosius rūmus paliko rugsėjį. Prieš tai jis vadovavo Ovaliojo kabineto personalui.

Kaip ilgametis D. Trumpo patarėjas, K. Schilleris, žinoma, buvo šalia daugiausia diskusijų sukėlusiomis D. Trumpo politinės karjeros akimirkomis.