„Reaguodamos į mūsų tariamą kišimąsi į jų rinkimus, (JAV) nori sukurti problemų Rusijos prezidento rinkimams“, – pareiškė Čeliabinsko mieste Urale ketvirtadienį apsilankęs V. Putinas.

Nors V. Putinas dar nepranešė, ar sieks būti perrinktas į šį postą, tačiau manoma, kad rinkimuose jis dalyvaus ir, juos nugalėjęs, Kremliuje liks iki 2024-ųjų.

„Štai kas kelia man nerimą: olimpiada prasideda vasarį, o kada mūsų prezidento rinkimai? Kovą, – Čeliabinsko kompresorių gamyklos darbininkams sakė V. Putinas. – Turiu labai didelių įtarimų, kad visa tai daroma tam, jog būtų sukurtas kažkam reikalingas sporto mėgėjų ir sportininkų nepasitenkinimas, kad valstybė esą prisidėjo prie tų pažeidimų ir yra už tai atsakinga.“

Čeliabinske V.Putinas lankėsi prieš išvykdamas į Vietnamą, kur penktadienį vyks Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo (APEC) viršūnių susitikimas.

V. Putino atstovai skelbė, kad šio renginio kuluaruose įvyks Rusijos vadovo ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimas, tačiau Baltieji rūmai tokios informacijos nepatvirtino.

Rusijos ir JAV santykiai jau seniai yra smarkiai įtempti. Praėjusio mėnesio pabaigoje Vašingtone atliekamame tyrime keliems buvusiems D. Trumpo kampanijos patarėjams buvo pateikti kaltinimai, kad jie slaptai susitikinėjo su rusų pareigūnais, susijusiais su Kremliumi.

Rusija įnirtingai neigia visus jai metamus kaltinimus dėl kišimosi į praėjusių metų JAV prezidento rinkimus.

Anksčiau ketvirtadienį Rusijos slidinėjimo asociacija pranešė, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) kaltais dėl dopingo vartojimo pripažino keturis rusų kroso slidininkus.

Skandalingoje Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) nepriklausomos komisijos ataskaitoje, kuri buvo paskelbta 2016-aisiais, sakoma, kad 2011-2015 metais Rusijoje veikė valstybės lygiu remta dopingo programa.

Maskva tokius kaltinimus neigia.

„Rusija niekada neturėjo ir, tikiuosi, niekada neturės valstybinio dopingo (sistemos), dėl kurios esame kaltinami“, – ketvirtadienį pareiškė V. Putinas.