E. Macronas kalbėjosi su sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu. Prancūzijos prezidentas pasmerkė tai, kad šeštadienį Irano remiami husių sukilėlių Jemene paleido į Saudo Arabijos raketą, ir pabrėžė Prancūzijos solidarumą su Saudo Arabijos Karalyste.

Saudo Arabija šeštadienį skelbė, kad jos pajėgos perėmė Rijado link paleistą balistinę raketą. Husių sukilėliai teigė paleidę tolimojo nuotolio raketą, kuri turėjo pasiekti sostinėje Rijade įsikūrusį karaliaus Chalido oro uostą.

Konfliktas Jemene suintensyvėjo 2015 metų kovą, kai į Jemeno pilietinį karą įsitraukė Saudo Arabijos vadovaujama koalicija.

Remiantis pranešimais, E. Macrono ir Saudo Arabijos sosto įpėdinio M. bin Salmano susitikime dalyvavo keli Saudo Arabijos pareigūnai, tarp jų šalies užsienio reikalų ministras Adelis Jubeiras. Vizitas į Saudo Arabiją surengtas po apsilankymo Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE).

Rugpjūtį Saudo Arabiją ir kaimyninį Katarą apkaltinęs grupuočių, kurios prisidėjo prie terorizmo, finansavimu, E. Macronas sukėlė nuostabą. Tačiau Eliziejaus rūmų šaltiniai teigia, kad Paryžiaus ir Rijado santykiai geri, o E. Macronas reguliariai susiskambina su sosto įpėdiniu ir karaliumi Salmanu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)