„Šiuo metu negaliu įsivaizduoti, kad „Donecko liaudies respublikos“ ir „Luhansko liaudies respublikos“ gyventojai ar valdžia, kuriems Ukrainoje gresia mažų mažiausiai kalėjimas iki gyvenimo pabaigos, prašytųsi atgal. Matome, kad ne tik nėra tokios galimybės, bet situacija ir toliau blogėja – Donbasas vis labiau tolsta nuo Ukrainos“, – pareiškė D. Pušilinas.

Jis pridūrė, kad Kijevas nevykdo nė vieno Minsko susitarimo punkto. „Nematau jokio pagrindo, kuris leistų bent jau kalbėti apie tokius dalykus. Vladislavas Nikolajevičius (Deinego) garsiai pasvarstė, kaip tai galėtų atrodyti, tačiau su realia situacija tai neturi nieko bendro, todėl nerimauti tikrai nėra dėl ko. Donbasas šiuo metu jau tiek nutolęs nuo Ukrainos, kad net ir teoriniai tokie svarstymai paprasčiausiai neturi prasmės“, – pareiškė „Donecko liaudies respublikos“ atstovas.

Lapkričio 8 dieną „Luhansko liaudies respublikos“ užsienio reikalų ministrų pareigas einantis V. Deinego pareiškė, kad respublika privalo grįžti į Ukrainos sudėtį. Anot „Luhansko liaudies respublikos“ diplomato, būtent tokio sprendimo reikalauja pasaulio bendruomenė, o jai priešintis Luhanskas paprasčiausiai negali.