Pagalbos tarnybos 15 val. 45 min. Maskvos (14 val. 45 min. Lietuvos) laiku gavo liudininkų pranešimą, kad Iževske sugriuvo devynaukščio blokinio gyvenamojo namo viena laiptinė – visi butai nuo pirmojo iki devintojo aukšto.

Avarinės tarnybos kiek vėliau griuvėsiuose aptiko du lavonus, sakė vienas pareigūnas naujienų agentūrai „Interfax“. Dar vėliau buvo patvirtinta, kad per įvykį žuvo 4 žmonės.

„Kol kas ištraukėme keturis. Deja, jie negyvi“, – sakė Rusijos gvardijos valdybos Udmurtijoje viršininko pavaduotojas Nikolajus Merzliakovas.

Po šios nelaimės būta pranešimų apie užminuotą vieną mokyklą ir du prekybos centrus.

Tačiau N. Merzliakovas sakė, kad tie „pranešimai nepasitvirtino“.

Nelaimės vietoje ardomi griuvėsiai, virš jos skraido bepilotė skraidyklė.

„Iš po griuvėsių ištraukti keturi žmonės. Du iš jų, deja, žuvo, dar du sužeisti, išvežti į ligoninę“, - sakė Rusijos Nacionalinio krizinių situacijų centro vadovas Igoris Kutrovskis.

Taip pat pranešama, kad po griuvėsiais dar yra žmonių - jų daugiau nei trys.

Naujienų agentūros „Interfax“ šaltiniai praneša, kad įvykio aukos - vaikas ir 60-metė moteris.

Į nelaimės vietą atskubėjęs Udmurtijos vadovas Aleksandras Brečalovas ėmėsi vadovauti operatyviniam štabui. Pasak jo atstovės, „preliminari priežastis – buitinių dujų sprogimas“.

Remiantis kanalo „Mash“ informacija, pirmajame šio devynaukščio namo aukšte yra vaikų centras. Šiame pastate taip pat yra juvelyrinių prekių parduotuvė.

Liudininkai vietinei televizijai pasakojo, kad praeiviai išgirdo garsų sprogimą ir matė blyksnį prieš nugriūvant devynaukščio daliai.

„Išgirdome sprogimą ir pamatėme blyksnį viršutiniuose aukštuose. Vėliau kilo nedidelis gaisras, bet dabar jau niekas nebedega“, - pasakojo liudininkas.

Gelbėtojų tarnybų pareigūnai pranešė, kad dėl šios nelaimės sugriuvo 32 butai. Jie taip pat informavo, kad evakuoti visi namo gyventojai.

Vietos žiniasklaida praneša, kad griuvėsiais buvo užverstos parduotuvės, buvusios pirmajame namo aukšte.

Socialiniuose tinkluose skelbiamas užfiksuotas sprogimo momentas.

„Namo laiptinė po sprogimo griuvo kaip kortų namelis“, – NTV cituoja nelaimės akimirką mačiusį liudininką.

Naujienų agentūra „Interfax“ pranešė, kad iš devynaukščio evakuoti apie 500 žmonių. Tai patvirtino Udmurtijos vadovas A. Brečalovas.

Savo ruožtu, operatyvinio štabo atstovas agentūrai pranešė, kad sprogimo sugriautoje laiptinėje gyveno 98 žmonės.