Dėl šios priežasties ES buvo priverstas atmesti naujausią JK pasiūlymą dėl ES piliečių teisių po „Brexit“.

Antradienį JK Vyriausybė išplatino techinius dokumentus, kuriuose kalbama apie dviejų metų pereinamąjį laikotarpį, per kurį ES piliečiai galės pateikti prašymus dėl galimybės likti gyventi ir dirbti šalyje.

ES „Brexit“ koordinatorius Guy'us Verhofstadtas šį JK pasiūlymą sukritikavo kaip „neadekvatų“.

„ES piliečiams JK ir JK piliečiams ES buvo pasakyta, kad po „Brexit“ niekas nepasikeis. Faktas, kad JK Vyriausybei prireikė 25 paragrafų išdėstyti, kaip jų gyvenimas vis dėlto pasikeis, įrodo, kad tai buvo melas“, - sakė G. Verhofstadtas dienraščiui Independent.co.uk, kuris taip pat pridėjo, kad jam sunku patikėti, kad ši nauja sistema bus „sklandi ir veiksminga“.

Tuo tarpu Britanija antradienį ES teigė, kad prašymų procesas bus „kiek įmanoma supaprastintas, kainuos ne daugiau nei JK pasas, o visi atmesti prašymai turės galimybę pateikti apeliaciją“.

Tuo tarpu narystę ES palaikančios grupės bei imigrantų teises JK ginančios organizacijos išreiškė nuogąstavimus, kad ES piliečiai neturėtų papildomai mokėti už šį procesą.

„JK pateikė rimtą ir sąžiningą pasiūlymą dėl ES piliečių teisių JK ir toliau tęs derybas dėl finalinio susitarimo. Užtikrinti ES piliečių JK ir JK piliečių ES teises yra mūsų derybų dėl „Brexit“ prioritetas“, - sakė Vyriausybės atstovas spaudai.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.