Ramanado mėnesį islamo pranašui Muhamedui buvo pasiųstas pirmasis apreiškimas. Tai vienas svarbiausių musulmonų metų įvykių.

Šiais metais Ramadanas vienu metu prasidėjo daugumoje islamiškų valstybių. Saudo Arabijos, Bahreino, Kuveito, Kataro ir Jungtinių Arabų Emyratų religinės tarybos nurodė, kad sutemus buvo pastebėtas jaunas Mėnulis, skelbiantis Ramadano pradžią. Omane ir Tunise Ramadanas prasidės trečiadienį.

"Al Qaeda" padalinys Irake ragina intensyvinti išpuolius prieš netikėlius ramadano metu

"Al Qaeda" padalinys Irake antradienį paragino visus musulmonų kovotojus suaktyvinti savo veiksmus prieš JAV pajėgas ramadano mėnesio metu.

Grupuotės lyderis Abu Musabas al-Zarqawis internete išplatintame pareiškime nurodė, kad per šventąjį mėnesį "atsivėrė rojaus vartai. Dauguma Artimųjų Rytų sunitų ramadano pasninką pradėjo antradienį, šiitai jį pradės trečiadienį.

"Al Qaeda" organizacija Irake skelbia, kad antradienį prasidėjo šventasis ramadano mėnuo ir atėjo laikas sunkiam darbui, džihadui ir žygdarbiams", - teigiama pranešime, kuris išplatintas islamistiniame tinklalapyje.

"Sutelkite jėgas. Raginame tikratikius žudyti kryžiaus vergus, kurie naikina mečetes, degina Koraną ir pasėjo šalyje moralinį nuosmukį".

2003 metais "Al Qaeda" smogikai per ramadaną įvykdė kruvinus išpuolius Turkijoje ir Saudo Arabijoje.