E. Macronas šiuos komentarus išsakė paskelbus, kad Sirijos ir jos sąjungininkių pajėgos įsiveržė į prie sienos su Iraku esantį IS kontroliuojamą Abu Kamalio miestelį. Taip jos priartėjo prie tikslo išstumti džihadistus iš paskutiniojo jų miesto-tvirtovės šalyje. Pastaraisiais mėnesiais grupuotė jau buvo praradusi kitų svarbių savo bastionų - Deir ez Zoro, Majadino ir faktinės IS „kalifato“ sostinės Rakos - kontrolę.

„Nugalėjome Rakoje, ir, manau, kad ateinančios savaitės ir mėnesiai leis mums pasiekti galutinę karinę pergalę Irake ir Sirijoje“, - kovai su IS Abu Dabyje dislokuotoms Prancūzijos karinio jūrų laivyno pajėgoms sakė E. Macronas.

„Tačiau tuo kova nesibaigs. Ilgalaikis padėties stabilizavimas ir kova su teroristinėmis grupuotėmis bus nepamainomi plataus, pliuralistinio politinio sprendimo, kurį norime matyti įgyvendinant šiame regione, komponentai“, - pridūrė Prancūzijos vadovas.

Į Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) sostinę E. Macronas atvyko dalyvauti Luvro filialo Abu Dabyje - pirmojo šio muziejaus padalinio užsienyje - atidaryme. Prancūzijos vadovas gyrė naująją įstaigą, pavadindamas ją „tiltu, jungiančiu civilizacijas“ ir religijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)