Susitikimas „įvyks lapkričio 10-ąją“, bet tikslus laikas dar derinamas, ketvirtadienį Rusijos oficialiajai naujienų agentūrai TASS sakė V. Putino patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas.

Abu lyderiai dalyvaus APEC viršūnių susitikime Vietnamo Da Nango mieste.

Sekmadienį D. Trumpas sakė galvojantis, jog „tikimasi, kad mes susitiksime su Putinu“ aptarti Šiaurės Korėjos klausimo.

Vis dėlto JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas sakė, kad D. Trumpo ir V. Putino susitikimas „dar svarstomas“.

Pasak R. Tillersono, abi šalys nėra susitarusios surengti oficialaus asmeninio prezidentų susitikimo per APEC šios savaitės viršūnių susitikimą.

Lemiamas veiksnys yra tai, ar „pakanka medžiagos“, kurią jie galėtų aptarti, pažymėjo R. Tillersonas.

D. Trumpas ketvirtadienį po Pekine įvykusių susitikimų su Kinijos prezidentu pakartojo, jog taip pat nori Rusijos pagalbos priverčiant Šiaurės Korėją atsisakyti savo branduolinių ginklų.

R. Tillersonas po D. Trumpo susitikimų informavo JAV žurnalistus ir užsiminė, jog lyderių susitikimas galėtų būti surengtas, jeigu būtų susitarta dėl reikšmingos diskusijų temos. Diplomatijos vadovas užsiminė, kad tokios temos galėtų būti padėtis Ukrainoje ir Sirijoje.

„Jeigu susitikimą surengsime, pasirūpinkime, kad šis susitikimas būtų reikšmingas“, – pabrėžė R. Tillersonas.

Maskvos ir Vašingtono santykiai yra pablogėję – JAV vykdomas tyrimas dėl D. Trumpo buvusių rinkimų kampanijos padėjėjų ir su Kremliumi susijusių pareigūnų įtariamų slaptų susitikimų.

Rusija kategoriškai neigia įtarimus, kad kišosi į pernai įvykusius JAV prezidento rinkimus, po kurių į valdžią atėjo D. Trumpas.

D. Trumpas ir V. Putinas buvo susitikę liepos mėnesį, per Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą Vokietijoje.