Informuojama, kad teisėja priėmė būtent tokį sprendimą, nes mano, jog G. Dronovas gali daryti spaudimą liudininkams arba bandyti pasislėpti už Ukrainos ribų.

Teismo medicinos ekspertizės rezultatai patvirtino, kad G. Dronovas per avariją patyrė lengvų kūno sužalojimų, tačiau gydytis ligoninėje jam neprireikė.

„Mes teismui, reikalaudami sulaikymo, pateikėme teismo medicinos ekspertizės, atliktos piliečiui G. Dronovui, išvadas, nes jos verčia abejoti kai kuriais dokumentais, kuriuos pateikė gynyba“, – teisme sakė prokuroras.

Prokuratūros atstovai taip pat teigia, kad įtariamasis iš ligoninės buvo paleistas spalio 27 dieną. Kai G. Dronovas buvo iškviestas apklausai, jis staiga vėl ėmė gydytis, tik šį kartą privačioje klinikoje.

Policijos teigimu, jis pažeidė kelių eismo taisykles, važiavo degant draudžiamam (geltonam) šviesoforo signalui, o prieš pajudėdamas iš vietos, neįsitikino, kad atlikti tokį manevrą yra saugu.

DELFI primena, kad spalio 18 dieną „Lexus“ rėžėsi į prieš šviesoforo stovėjusius pėsčiuosius. Automobilį vairavo dvidešimtmetė studentė Elena Zaiceva – Charkovo verslininko Vasilijaus Zaicevo įdukra. 6 žmonės žuvo, dar 5 buvo sunkiai sužeisti. Antruoju avarijos dalyviu tapo „Volkswagen Touareg“ vairavęs verslininkas Genadijus Dronovas. Paaiškėjo, kad mergina dalyvavo lenktynėse naktinėmis miesto gatvėmis.

„Touareg“ vairuotojas įtariamuoju tapo lapkričio 6 dieną. Prokuratūra įtaria, kad tuo metu, kai įvyko susidūrimas su dideliu greičiu ukrainiečių oligarcho įdukros Elenos Zaicevos vairuojamu „Lexus“ markės automobiliu, jis važiavo degant geltonam šviesoforo signalui.

Spalio 20 dieną teismas sulaikė Eleną Zaicevą dviem mėnesiams be teisės išeiti į laisvę sumokėjus užstatą ir atėmė vairuotojo pažymėjimą iki gruodžio 19 dienos. Be to, policija konfiskavo „Lexus“ ir „Volkswagen Touareg“.