Abiejų šalių lyderiai vyks į šį savaitgalį Vietnamo Da Nango mieste vyksiantį APEC viršūnių susitikimą, kuriame D. Trumpas turėtų sakyti kalbą.

„V. Putino ir D. Trumpo programos yra kupinos dvišalių susitikimų, daugybės dvišalių susitikimų, kurie buvo suderinti gerokai anksčiau. Be to dar yra ir APEC viršūnių susitikimo programa, todėl atitinkamos tarnybos bando parinkti tinkamiausią susitikimo laiką ir formatą“, – pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ir pridūrė, kad tokio susitikimo „tikimybė yra didelė“.

Paskutinį kartą Rusijos ir JAV lyderiai buvo susitikę per Didžiojo dvidešimtuko susitikimą liepos mėnesį Vokietijoje.

V. Putino patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas pareiškė, kad toks susitikimas būtų „logiškas“.

„Mūsų prezidentas dalyvaus viename renginyje, bus vienoje salėje (su D. Trumpu), todėl visiškai logiška, kad jie susitiks ir aptars vienus ar kitus klausimus“, – sakė jis spaudos konferencijoje trečiadienį.

„Mes taip pat esame pasirengę surengti atskirą dvišalį sutikimą. Yra dalykų, kuriuos reikia aptarti – svarbiausią tarptautinę problematiką nuo Sirijos iki Šiaurės Korėjos“.

„Yra daug problemų dvišalių santykių kontekste. Dvišalių santykių būklė yra pražūtinga, kritinė“, – sakė Rusijos prezidento patarėjas.

JAV lyderis šeštadienį taip pat sakė, jog „tikimasi, kad mes susitiksime su Putinu“ aptarti Šiaurės Korėjos.

Maskvos ir Vašingtono santykiai dar pablogėjo, Vašingtono tyrėjams apkaltinus buvusius D. Trumpo rinkimų kampanijos patarėjus slapta susitikinėjus su ryšių su Kremliumi turinčiais pareigūnais.

Rusija kategoriškai neigia kaltinimus dėl kišimosi į JAV prezidento rinkimus, kurie atvedė D. Trumpą į valdžią.