Pasak leidinio šaltinių, nuo lapkričio pradžios Saudo Arabijoje dėl įtarimų korupcija buvo sulaikyta daugiau kaip 60 asmenų, įskaitant karališkosios šeimos narius, aukšto rango pareigūnus ir verslininkus.

Iš sulaikytųjų, šaltinių duomenimis, valdžia ketina konfiskuoti iki 3 trln. rijalų (apie 800 mlrd. dolerių).

Manoma, kad žymi šių lėšų dalis yra už šalies ribų, todėl jų įšaldymo procesas gali būti sudėtingas.

Spėjama, kad perimtos lėšos bus skirtos biudžeto deficitui sumažinti. Dėl smukusių naftos kainų Saudo Arabija pastaraisiais metais buvo priversta aktyviai naudoti savo rezervų fondus.

Gyvena auksiniame narvelyje

Britanijos žiniasklaida gavo vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti 11 suimtų ir nuosprendžio laukiančių Saudo Arabijos princų, taip pat vyriausybės ministrai ir verslininkai, miegantys ant grindų kalėjimu tapusiuose prabangiuose penkių žvaigždučių viešbučio apartamentuose.

Turtingų šalies piliečių suėmimas buvo didžiausio masto kovos su korupcija iniciatyva per šių laikų Saudo Arabijos istoriją. Kaip matyti iš trumpo vaizdo įrašo, į apklotus susisupę vyrai miega ant plonyčių čiužinių, patiestų prabanga tviskančiame „Ritz Carlton“ viešbučio priimamajame.

Viešbutis stovi Saudo Arabijos sostinėje Rijade. Ant plikų čiužinių miegančių princų vaizdas įrodo, kokį didžiulį pažeminimą jiems tenka patirti.

Nors jokios galimybės patikrinti iš uždaros karalystės gaunamų pranešimų, deja, nėra, remiantis plačiai paskleista informacija, suimti vyrai kol kas laikomi uždaryti penkių žvaigždučių „Ritz Carlton“ viešbutyje ir išbus ten tol, kol vyks Saudo Arabijos karaliaus Salmano sūnaus, princo Mohammedo bin Salmano, nurodymu vykdomas kovos su korupcija tyrimas.

Princas Al-Waleedas bin Talalas laikomas kartu su dešimčia kitų princų ir dar 38 pareigūnais, sulaikytais po savaitgalį įvykdyto istoriniu vadinamo karališkosios šeimos supurtymo.

Turtingųjų nuosmukį liudijantys kadrai buvo nutekinti padedant Saudo Arabijos vyriausybėje dirbantiems asmenims.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paviešintas vaizdo įrašas, kuriame esą matyti, kokiomis sąlygomis prabangiame viešbutyje laikomi suimti princai ir kiti aukšti pareigūnai.