Šiose žinutėse, kurių dauguma buvo parašytos 1967-aisiais, minint revoliucijos 50-metį, išreiškiamas baltas pavydas ateityje gyvenantiems savo palikuonims ir net pranašaujami tokie ateities žygdarbiai kaip žmogaus kelionė į Marsą.

„Kaip mes švenčiame šalies metines?“ – klausia laiško, kuris buvo užkastas Krasnojarsko mieste Sibire ir kurį išspausdino laikraštis „Komsomolskaja pravda“ autorius.

Tačiau prieš 50 metų išsakytų minčių autoriai nežinojo, kad 2017-aisiais Komunistų partija bus praradusi savo valdžią beveik prieš tris dešimtmečius -1991 metais.

Vienoje Tolimųjų Rytų Blagoveščensko regiono mokykloje raketos formos laiko kapsulę atidarė tos mokyklos moksleiviai ir vietos senjorai, pranešė vietos naujienų svetainė.

1967 metais ranka rašytame popieriaus ritinėlyje pranašaujama, kad ateities kartos statys „gražius rūmus“.

„Viską, ką darėme, darėme taip, kad jūs šiandien jaustumėte mūsų atsidavimą šiai šaliai, šiai liaudžiai ir šiai Partijai, – rašoma jame. – Būkite tokies, kokius mes jus įsivaizduojame“.

1977 metais vienoje Omsko mokykloje, Sibire, uždarytoje laiko kapsulėje rasti Lenino kalbų įrašai ir tuometinio šalies lyderio Leonido Brežnevo knyga, skelbia „Komsomolskaja pravda“.

1961 metais Sovietų sąjunga išsiuntė pirmąjį žmogų į kosmosą, todėl laiškuose dar atsispindi pasididžiavimas šiuo reikšmingu įvykiu.

Serovo mieste, centriniame Sverdlovsko regione, paliktoje žinutėje rašoma, kad šiame mieste atsiras „viršgarsinių keleivinių raketų paleidimo bazė“.

Įžvalgesnėje pranašystėje sakoma, kad žmonės turės „spalvotus televizorius ir telefonus su vaizdu“, skelbia vietos naujienų portalas „Skazhur“.

„Mes truputį pavydime jums, jaunajai komunistinės ateities kartai!“, – rašoma joje.

Populiarus tinklaraštininkas Ilja Varlamovas paskelbė žinutę, rastą laiko kapsulėje Novosibirsko regione.

„Mes manome, kad jūs ... įsikūrėte mėnulyje ir nusileidote Marse“, – rašoma trijų puslapių laiške, kurį, pasak I. Varlamovo, „liūdna“ skaityti.

Jame sakoma, kad „mūsų kosminiai erdvėlaiviai jau seniai išmaišė galaktiką“ ir „jūs dalyvaujate derybose dėl mokslinio ir kultūrinio bendradarbiavimo su kitomis, tolimomis civilizacijomis“.

Sovietiniais laikais revoliucijos metinės lapkričio 7-ąją būdavo minimos pompastiška valstybine švente su kariniais paradais Maskvos Raudonojoje aikštėje.

2005 metais, valdant Vladimirui Putinui, lapkričio 7-oji tapo eiline darbo diena. Šiemet Kremlius neorganizavo renginių šiai datai paminėti.

„Mes be galo pavydime jums, mūsų draugai ir palikuonys“, – rašoma vakariniame Kursko mieste paliktoje žinutėje, kurią paskelbė vietos žiniasklaida.