Kioto apylinkės teismas skyrė 70-metei Chisako Kakehi mirties bausmę pakariant. Ji buvo pripažinta kalta dėl trijų vyrų, įskaitant sutuoktinį, nužudymo ir pasikėsinimo į dar vieno savo partnerio gyvybę.

Nustačius, kad Ch. Kakehi prisidėjo prie kelių savo partnerių mirties, ji tapo naujausiu „juodosios našlės“ pavyzdžiu Japonijoje. Šis pavadinimas yra susijęs su vorams būdinga elgsena: jų patelės susiporavusios neretai suėda patinėlius.

„Visais keturiais atvejais turėdama ketinimų nužudyti, kaltinamoji privertė savo aukas išgerti cianido“, – pareiškė teisėja Ayako Nakagawa.

A. Nakagawa atmetė kaltinamosios advokatų argumentus, esą jų klientė yra nepakaltinama, nes serga demencija (senatvine silpnaprotyste).

Prokurorai tvirtina, kad pagyvenusi moteris nužudė tuos vyrus, kai jie savo draudimo polisuose nurodė ją kaip naudos gavėją.

„Juodąja našle“ praminta Ch. Kakehi, kurios byla kausto visos šalies dėmesį, kaip pranešama, per 10 metų gavo 1 mlrd. jenų (7,6 mln. eurų) draudimo ir kitų išmokų po savo vyrų ir meilužių mirties. Vis dėlto didžiąją dalį šių pinigų moteris prarado nesėkmingai investavusi.

Dauguma jos partnerių buvo pagyvenę arba sergantys. Su daugeliu ji susipažino per pasimatymų agentūras, kuriose, kaip pranešama, nustatydavo sąlygas, kad potencialūs partneriai būtų turtingi ir bevaikiai.

Policija rado cianido pėdsakų „Nuodų damos“ Ch. Kakehi namuose ir vieno kambarinio augalo vazone, kurio ji bandė atsikratyti.

Cianido buvo rasta mažiausiai dviejų iš tų vyrų, su kuriais ji bendravo, organizme.

Policija, anksčiau atlikusi kratą jos namuose Kiote, cianido pėdsakų aptiko jos šiukšlėse.

Be to, jos bute į pietus nuo Kioto pareigūnai rado reikmenų vaistams suduoti ir medicinos knygų.

Birželį prasidėjus teismui, Ch. Kakehi atsisakė kalbėti, tačiau vėliau pribloškė teisėjus prisipažinusi, kad 2013-aisiais nužudė savo ketvirtą sutuoktinį.

„Nužudžiau jį, nes kitoms moterims jis davė dešimtis milijonų jenų, o man nedavė nė cento“, – moterį citavo naujienų agentūra „Jiji Press“.

Kiek anksčiau kaltinamoji teisėjams sakė esanti pasiruošusi būti pakarta.

„Net jei man mirties bausmę įvykdytų rytoj, mirsiu šypsodamasi“, – sakė Ch. Kakehi.

Kaip pranešama, jos advokatai planuoja apskųsti šį sprendimą aukštesnės instancijos teismui, kad šis procesas užsitęstų.