Britų pramonės konfederacijos vadovas Paulas Drechsleris per metinę konferenciją Londone pareiškė, kad derybos virsta „geriausiu laiku rodoma muilo opera, kas savaitę parodant po naują seriją“.

Pasak P. Drechslerio, nemažai bendrovių jau aktyvavo savo „veiksmų nenumatytomis aplinkybėmis planus“.

„Iki 2018 m. kovo 60 proc. įmonių aktyvuos savo specialiuosius planus, jeigu nebus galutinai pasiektas pereinamojo laikotarpio susitarimas, - sakė jis. - Pavojaus signalas jau nuskambėjo.„

CBI konferencijoje, kur susibūrę šimtai verslo lyderių, jaučiama įtampa.

„Mes lyg lunatikai artėjame prie nacionalinės ekstremalios situacijos“, - AFP agentūrai sakė Krovinių vežėjų asociacijos Politikos ir viešųjų ryšių vadovas Rodas McKenzie.

R. Makenzis sakė jau matąs eilėse įstrigusius sunkvežimius su gendančiomis braškėmis ir pūvančiais pomidorais Donverio uoste, jeigu nebus pasiektas „Brexit“ susitarimas. Pasak R. Makenzio, tarp politikų juntamas „kolektyvinis paralyžius“.

CBI vyriausioji ekonomistė Rainas Newton-Smithas AFP agentūrai sakė, kad netikrumas neigiamai veikia britų verslovių investicinius sprendimus. Ji išsakė viltį, kad iki metų pabaigos bus pasiektas esminis susitarimas dėl pereinamojo laikotarpio su Europos Sąjunga.