Eduardo Limonovo įkurta partija „Kitokia Rusija“ ragino savo šalininkus „revoliucine eisena“ paminėti bolševikų revoliucijos šimtmetį. Eisena surengta be miesto institucijų leidimo.

Pasak reporterio, į eiseną Nevskio prospektu susirinko apie 50 aktyvistų. E. Limonovas joje nedalyvavo.

Riaušių policija nedelsdama sulaikė apie 15 demonstracijos dalyvių, kurie skandavo „Revoliucija!“ ir „Mums nereikia oligarchų“, o prasidėjus sulaikymams demonstrantai išsiskirstė.

Socialiniuose tinkluose „Kitokia Rusija“ partija rašė, kad suimta „daugiau nei 25 aktyvistai“, tarp jų ir kitas šio judėjimo pirmininkas Andrejus Dmitrijevas.

Prieš sulaikymą A. Dmitrijevas žurnalistams sakė, kad „norime demonstruoti su leninistiniais šūkiais, ypač dėl socialinio teisingumo, kad būtų pristabdyta privatizacija“.

Jis kritikavo reikalavimą turėti leidimą protestams, partijai atmetus miesto pasiūlytą alternatyvą protesto vietai.

Leninas iš buržuazinės vyriausybės leidimo neprašė, mes irgi neprašysime“, – sakė A. Dmitrijevas.

Vis dėlto, judėjimui leista surengti eitynes Maskvoje antradienį.

Vienas eitynių dalyvių, 38 metų Igoris Stepanovas,sakė: „Privalome parodyti, kad esame prieš valdžios organus ir socialinę neteisybę. Iš kibirkštis įsidegs liepsna.“

E. Limonovas anksčiau vadovavo uždraustai „Nacionalinei bolševiškų“ partijai, persitvarkiusiai į partiją „Kitokia Rusija“.

Sekmadienį Maskvos centre policija ėmėsi griežtų priemonių prieš protestuojančius aktyvistus, palaikančius radikalų nacionalistų politiką Viačeslavą Malcevą, vadovaujantį uždraustam judėjimui „Artpodgotovka“.

Maskvos policija pirmadienį sakė, kad iš viso suimti 302 žmonės, kai kurie jų nešėsi guminėmis kulkomis šaudančius ginklus, peilius, kastetus, pipirines dujas ir kaukes.

Anot policijos, kai kurie demonstrantų turėjo daiktų su „Artpodgotovka“ logotipu.

Demonstrantai apkaltinti nepaklusę policijai, pažeidę protestų organizavimo taisyklėms ir smulkiais chuliganizmo nusižengimais, bei migracijos taisykles pažeidę užsieniečiai.