Malaizija yra viena iš Didžiosios Britanijos sosto įpėdinio 11 dienų turo po Azijos šalis stotelių.

Lankydamiesi džiunglėmis apaugusioje saloje princas Charlesas ir jo sutuoktinė Camilla susitiko su genčių lyderiais, paplaukiojo valtele ir stebėjo tradicinį šokį.

Malaizijos Saravako valstijoje karališkoji pora aplankė vadinamą Kultūros kaimą – muziejų po atviru dangumi, kur lankytojai gali pamatyti, kaip ir kokiuose būstuose gyvena skirtingų šalies etninių grupių atstovai.

Borneo gentys iš pučiamųjų ginklų šaudydavo į priešus arba žvėris, naudodami užnuodytas strėles. Tačiau šiais laikais tradiciniai šaunamieji ginklai beveik visiškai išstūmė senuosius.

Šviesia eilute, dryžuotais marškiniais vilkintis ir kaklaraištį ryšintis princas Charlesas labai susikaupęs prisidėjo medinį ilgą ginklą prie lūpų ir primerkęs vieną akį iš visų jėgų į jį pūstelėjo.

Pastangos nenuėjo veltui ir Charleso strėlė įsmigo į taikinį.

Santubongo pusiasalyje esančiame muziejuje pora turėjo progos paplaukioti tankių džiunglių fone medine valtimi su stogu, kuris turėjo apsaugoti nuo alinančių saulės spindulių.

Charlesas susitiko su kai kurių vietos genčių vadovais, o Camilla grožėjosi spalvingais genčių kostiumais pasipuošusiomis šokėjomis ir jų įspūdingais galvos apdangalais.

Borneo, trečiąją pagal dydį pasaulio salą, dalinasi Malaizija, Indonezija ir mažytė Brunėjaus valstybė.

Karališkoji pora jau apsilankė Singapūre ir Malaizijos sostinėje Kvala Lampūre. Šia kelione karališkieji asmenys siekia sutvirtinti santykius, artėjant 2018-ųjų balandį Britanijoje vyksiančiam Britanijos tautų sandraugos viršūnių susitikimui.

Antradienį svečiai turėtų apsilankyti Malaizijos šiaurės vakarinėje Penango valstijoje, kurią savaitgalį nusiaubė mirtini potvyniai, o po to išvykti į Indiją.