„Jam buvo 99, tikrai nemaniau, kad mūsų pažintis užsitęs“, – prisimena M. Ramirez. Dabar moteriai 85 metai, o jos globotiniui Celino Villaneuva Jaramillo net 121 metai – greičiausiai jis yra seniausias mūsų planetos gyventojas.

1896 metais gimęs C. V. Jaramillo pasaulį išvydo ketveriais metais anksčiau nei Guinnesso rekordų knygos seniausiu žmogumi pripažinta Nabi Tajima. Bėda ta, kad C. V. Jaramillo per gaisrą namuose prieš 20 metų prarado savo gimimo liudijimą.

Čilės gyventojo asmens tapatybės kortelėje nurodyti gimimo metai yra 1896-ieji. Jo gimtojoje šalyje šiuo faktu neabejoja niekas – pradedant prezidentu ir baigiant teisingumo ministru (kuris asmeniškai 2016 metais jam ją įteikė).

„Patikrinome savo turimus duomenis: Celino Villanueva Jaramillo iš tikrųjų gimė 1896 metų liepos 25 dieną – ir jis vis dar gyvas“, – sako Jacqueline Salinas, vadovaujanti Čilės statistikos departamento demografijos departamentui.

C. V. Jaramillo gimė Rio Bueno mieste. Tais metais surengtos pirmosios modernios olimpinės žaidynės, Juta tapo 45-ąja Jungtinių Valstijų valstija, Viktorija tapo ilgiausiai Didžiąją Britaniją valdančia monarche, o „Ford“ pagamino pirmąjį motorinį automobilį.

Kadangi su senoliu jau gana sunku susikalbėti, daug informacijos apie jo jaunystę neturima. Kol kas tiksliai žinoma tik tiek, kad jis dirbo žemės ūkyje, o viena iš paskutiniųjų jo darboviečių buvo pas ūkininką Ambrosio Toledo.

Po to, kai liepsnose pražuvo jo namai ir visas turtas, o ir pats tik per plauką liko gyvas, M. Ramirez ėmėsi jį globoti.

2011 metais, kai buvo švenčiamas 115-asis ilgaamžio gimtadienis, prezidentas Sebastianas Pinera kartu su socialinės plėtros ministru Joaquinu Lavinu su gausiomis dovanomis skrido pas seniausią šalies gyventoją į svečius.

J. Lavinas jam įteikė sertifikatą, patvirtinantį, kad šalies valdžia pripažįsta jo amžių ir teigia, jog jis yra puikus sveikatos ir ilgaamžiškumo pavyzdys, kuriuo turėtų sekti šalies žmonės.

Šiuo metu itin garbaus amžiaus vyras dėl kataraktos netekęs 90 proc. regėjimo, jis 85 proc. kurčias ir neturi dantų, tad labai sunku suprasti, ką jis sako.

C. V. Jaramillo niekada nebuvo vedęs ir neturi vaikų.