D. Trumpas teigė, kad jis „su džiaugsmu dalyvauja derybose su bet kuo“. „Nemanau, kad tai striprybė ar silpnybė. Manau, kad derybos su žmonėmis nėra blogas dalykas“, - sakė D. Trumpas.

„Aš vienareikšmiškai būčiau atviras susitikimui su Kim Jong Unu, bet pamatysime, kaip viskas plėtosis. Kalbėti apie tai dar labai anksti“, - pridūrė JAV prezidentas.

Toks ramus pokalbis apie Šiaurės Korėjos lyderį ryškiai kontrastavo su D. Trumpo pareiškimais, kurie nuskambėjo praėjusį šeštadienį. Tąkart jis pareiškė, kad „labai greitai“ priims sprendimą įtraukti Šiaurės Korėją į terorizmą remiančių šalių sąrašą, taip pat pažymėjo, kad Pchenjanas kelia „labai didelių problemų JAV ir visam pasauliui“.

Maža to, sekmadienį savo turą po Azijos šalis pradėjęs D. Trumpas Japonijoje pareiškė, kad „nė vienas diktatorius“ neturėtų abejoti Amerikos ryžtingumu. JAV kariai, jo teigimu, viešpatauja „danguje, jūroje, žemėje ir kosmose“, o tie, kas praeityje nepakankamai įvertino Vašingtoną, vėliau „dėl to pasigailėjo“, perduoda newsru.com.

Pagrindinis Šiaurės Korėjos laikraštis „Rodong Sinmun“ kitą dieną paskelbė komentarą, kuriame pareiškė, kad D. Trumpas yra „psichiškai nestabilus“ ir kad jį galima sustabdyti tik „absoliučia fizine jėga“.