„Nė vienas diktatorius, nė vienas režimas, nė viena šalis neturėtų kada nors menkinti amerikiečių ryžto“, – sakė jis sekmadienį Jokotos karinių orų pajėgų bazėje netoli Tokijo.

Praeityje esą vis pasitaikydavo tokio menkinimo. „Tai jiems nebuvo malonu, ar ne? ... Mes niekuomet nepasiduosime, niekuomet nedelsime ir niekuomet nesvyruosime gindami savo laisvę“, – kalbėjo D. Trumpas šimtams amerikiečių ir japonų karių.

Prieš tai D. Trampas prezidentiniame lėktuve „Air Force One“ žurnalistams sakė, kad Šiaurės Korėja yra „didelė problema mūsų šaliai ir pasauliui, ir mes norime, kad ji būtų išspręsta“. Anot D. Trumpo, 25 metus elgesys su Šiaurės Korėja buvo paženklintas „visiško silpnumo“. „Taigi imkimės to visiškai kitaip“, – teigė jis.

Netrukus esą bus priimtas sprendimas dėl to, ar Šiaurės Korėją oficialiai įtraukti į sąrašą valstybių, remiančių terorizmą.

Konfliktas su Šiaurės Korėja yra viena pagrindinių D. Trumpo kelionės po Aziją temų. JAV prezidentas, be kita ko, lankysis Pekine. Kinija yra svarbi Šiaurės Korėjos rėmėja.