Nacionalistus ir skustagalvius tradiciškai pritraukiančio renginio dalyviai skandavo „Putinas vagis“ ir „Laisvė politiniams kaliniams“. Sankcionuota eisena sostinės pietuose buvo surengta Rusijai minint Liaudies vienybės dieną.

Policija uždraudė demonstrantams atsinešti transparantų su šūkiais, todėl organizatoriai galiausiai renginį atšaukė. Tada riaušių policija pradėjo suiminėti renginyje dalyvavusius protestuotojus, daugiausia jaunus vyrus.

Įvairiais pranešimais, buvo suimta nuo 30 iki 70 žmonių.

„Rusų žygis“ organizuojamas kasmet, gavus valdžios leidimą. Jis pritraukia įvairias nacionalistų ir skustagalvių protesto grupes.

Šiemet, pasak policijos, jame dalyvavo maždaug 200 žmonių. Naujienų agentūros AFP žurnalistas sakė, kad dalyvių buvo 300.

Nacionalistų judėjimas pastaraisiais metais skilo; kai kurie jo nariai remia Kremliaus įvykdytą Krymo aneksiją, o kiti nepritaria prezidentui Vladimirui Putinui.

V. Putinui 2012 metais grįžus į Kremlių, Rusija ėmėsi griežtų priemonių prieš nacionalistų lyderius. Daugelis daugelis jų yra įkalinti arba gyvena užsienyje.

Opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas, palaikantis kai kurias nacionalistų idėjas, yra sakęs kalbų per ankstesnius „Rusų žygius“. Vėliausią kartą jis tokiame dalyvavo 2011 metais.

Šiemet dėl organizatorių nesutarimų nacionalistai Maskvoje rengė dvi atskiras demonstracijas.