Pasak pareigūnų, Maskvos regione suimti įtariamieji planavo savaitgalį apmėtyti padegamosiomis bombomis administracinius pastatus ir atakuoti policijos pareigūnus, siekdami išprovokuoti masines riaušes.

FSB atstovai nurodė, jog „per surengtas operacijas visi kuopelės nariai buvo sulaikyti; konfiskuota 15 butelių su degiu mišiniu“.

Anot pareigūnų, įtariamieji priklausė grupuotei „Artpodgotovka“, įkurtą opozicijos aktyvisto Viačeslavo Malcevo.

Pastarasis tvirtina, kad Rusija šį savaitgalį ruošiasi revoliucijai, nes lapkričio 7-ąją šalyje bus minimos bolševikų revoliucijos 100-osios metinės.

„Per surengtas operatyvines kratos operacijas Maskvos regione buvo išaiškinta ir užkardyta neteisėta slaptos judėjimo „Artpodgotovka“ kuopelės veikla; lapkričio 4-5 dienomis ji planavo surengti rezonansinių ekstremistinių akcijų padegant administracinius pastatus degiaisiais mišiniais ir užpuolant policijos pareigūnus, siekiant išprovokuoti masinius neramumus“, – naujienų agentūrai „Interfax“ penktadienį sakė Rusijos FSB atstovai spaudai.

FSB taip pat pranešė, jog, be kita ko, „bendradarbiaujant su Rusijos vidaus reikalų ministerijos organais, buvo užkardyta „Artpodgotovka“ kuopelių veikla Krasnojarske, Krasnodare, Kazanėje, Samaroje ir Saratove“.

V. Malcevas, buvęs regiono įstatymų leidėjas, 2016-aisiais nesėkmingai kandidatavo į federalinį parlamentą. Vasarą jis išvyko iš Rusijos, o praėjusį mėnesį jam buvo pateikti kaltinimai ekstremizmu.

FSB manymu, jo tarpregioninis judėjimas „Artpodgotovka“ ir interneto tinklalapis buvo sukurti „siekiant surengti Rusijoje revoliuciją“.