Londone gyvenanti Karine Solloway yra kaltinama bendrininkavimu organizuojant apiplėšimą, susijusį su pernai spalio 6 d. Roberto McKendricko namuose Olderi Edže įvykusiu incidentu. Kaip rašoma svetainėje itv.com, kaltinimus moteris neigia.

Tą dieną, kai R. McKendrickas verslo reikalais buvo išvykęs į Afriką, maždaug 22 val. vietos laiku trys vyrai įsilaužė į jo namą ir surišo jame buvusias žmoną Priya McKendrick bei tuo metu septyniolikmetę dukterį Scarlett.

Moterys, kaip pranešama, buvo surištos plastikiniais kabeliams skirtais dirželiais. Kad nieko nematytų, joms buvo uždėti visiškai užtamsinti akiniai, o kad negirdėtų – specialios ausinės.

Kaip antradienį, spalio 31 d., paskelbė kaltintojas Andrew Fordas Česterio Karališkajame teisme, įsilaužimo kaltininkai moterims grasino ir kelias valandas tąsė jas po namus.

Galiausiai trys nusikaltėliai paspruko pasiglemžę juvelyrinių dirbinių ir kitų brangių daiktų, kurių vertė – maždaug 100 tūkst. svarų sterlingų (112,8 tūkst. eurų).

Du vyrai savo kaltę jau pripažino.

Kaltinimai prisidėjus prie apiplėšimo pateikti ir Kimptonui Mativengai iš Sent Olbanso miesto Anglijoje, mat jis ir buvo trečias name tuo metu lankęsis asmuo. Nepaisant to, kaltinimus K. Mativenga neigia. Antradienį kartu su K. Solloway jis pasirodė teisme.

Sakydamas įžanginę kalbą kaltintojas A. Fordas teismą informavo, kad K. Solloway ir R. McKenricką siejo keletą metų užsitęsęs slaptas intymus ryšys, ir konstatavo, kad R. McKenrickas gyveno dvigubą gyvenimą.

Teisme buvo paminėta, kad su Afrika R. McKenricką sieja konkretūs verslo interesai – su kasyba, miškų kirtimu ir žemdirbyste susijusi veikla. Buvo pranešta ir tai, kad jo vadovaujama įmonė „African Land“ yra patekusi į gana keblią finansinę situaciją, tapusią teisminio nagrinėjimo subjektu.

A. Fordas pabrėžė, kad tada, kai R. McKenrickas palaikė santykius su K. Solloway, ši jam vis skolindavo nemenkas sumas pinigų, kad būtų lengviau padengti šimtatūkstantines sumas jau siekusias su teismais susijusias išlaidas.

„2013 metais tiesa apie poros meilės ryšį iškilo viešumon ir R. McKenrickas pasistengė santykius nutraukti, nors tai buvo anaiptol nelengva, nes [K. Solloway] ėmė prikaišioti dėl pažadų kartu auginti vaikus ir dėl jos palikti žmoną“, – sakė A. Fordas.

Kaltinamoji šalis nurodo, kad K. Solloway tada tiesiog apsėdo mintis atgauti iš R. McKenricko anksčiau paskolintus pinigus, todėl ji ir pasamdė gaujos vadeiva teisme įvardytą vyrą ir pavedė jam apiplėšti R. McKenricko namus.

Šis pasisamdė K. Mativengą ir dar vieną bendrą.

A. Fordas nurodė, kad pernai metų rugsėjo–lapkričio mėnesiais K. Solloway ir gaujos vadeiva apsikeitė keliomis žinutėmis.

Vadeiva buvo sulaikytas 2016 m. lapkričio 24 d., kai Londone esančiame bute buvo rasta keletas iš namo pavogtų daiktų. Ant ausinių, kurias nusikaltėliai paliko nusiaubtuose namuose, buvo aptikta jo DNR.

Pasak A. Fordo, dviejų vyrų kaltės prisipažinimai rodo, kad tarp įsilaužėlių egzistavo susitarimas ir jie neneigia jame dalyvavę.

„K. Solloway asmeniškai apiplėšime nedalyvavo, tačiau susirašinėjimas žinutėmis rodo, kad besąlygiškai jam pritarė“, – sakė A. Fordas.

K. Mativenga buvo sulaikytas Sent Olbanse 2016 m. gruodžio 28 d.

Teismo procesas tebevyksta.