Televizijos eteryje jis pareiškė, kad „pseudoliberali kompanija be pagrindo kaltino valstybinius televizijos kanalus, o kartu su jais ir Kremlių neapykantos kupinos atmosferos formavimu šalyje, kur žurnalistai jau puolami tiesiogine prasme“.

D. Kiseliovo teigimu, „Echo Moskvy“ kaltina visus aplink neapykantos kupinos atmosferos kurstymu, bet pamiršta apie save.

Dar jis pridūrė, kad būtent „Echo Moskvy“ kompanijos viduje tvyro „neapykantos ir nesantaikos atmosfera, o asmeniniai įžeidimai ir grasinimai jau tapę norma“, rašo novayagazeta.ru.

„Jei mes čia pirmenybę teikiame politinei diskusijai, pateikdami argumentus, tie „nesutaikomieji“ su pasitenkinimu keikia kiseliovus-solovjovus, asmeniškai V. Putiną mėgsta pridėti, D. Peskovą, neva ne valstybė mūsų pavadinimu Rusija, o režimas – V. Putino režimas. Neapykantą lieja neva ne Rusijai, o tam pačiam V. Putino režimui. Štai taip jie sutirština neapykantos kupiną atmosferą“, – teigė D. Kiseliovas.

Anksčiau vedėjas Vladimiras Solovjovas apkaltino „Echo Moskvy“ vyriausiąjį redaktorių Aleksejų Venediktovą Rusijos valstybinės televizijos ir radijo transliavimo kompanijos žurnalistų persekiojimu.

Jo teigimu, mėginta gauti naudos keliant triukšmą dėl incidento, nutikusio „Echo Moskvy“ žurnalistei Tatjanai Felgengauer, o tai, anot V. Solovjovo, dukart nepadoru.

Praėjusią savaitę „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius A. Venediktovas papasakojo apie žurnalistės Ksenijos Larinos „evakuaciją“ iš Rusijos po V. Solovjovo pasisakymo.

Dar jis paprašė Tardymo komiteto apklausti Rusijos valstybinės televizijos ir radijo transliavimo kompanijos žurnalistus, nes, A. Venediktovo manymu, „Rossija 24“ televizijos kanalo siužetuose buvo elementų, paskatinusių užpulti T. Felgengauer.

DELFI primena, kad Kremlius atmetė jam metamą bet kokią kritiką dėl išpuolio prieš Rusijos liberalios radijo stoties „Echo Moskvy“ žurnalistę T. Felgengauer ir tvirtino, kad moterį sužeidė „pamišėlis“, nors pasipylė kaltinimų, kad valdžia kursto neapykantos disidentams atmosferą.

Spalio 23 d. įtariamasis įsiveržė į Maskvos centre esančią radijo stotį ir smogė peiliu 32 metų T. Felgengauer į kaklą. Vėliau paaiškėjo, kad išpuolį surengė 48 metų Borisas Gricas, kuris pareigūnams tvirtino, kad žurnalistė jį persekiodavusi telepatiškai nuo 2012-ųjų.

„Pamišėlio veiksmai yra pamišėlio veiksmai“, – žurnalistams sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Bandyti susieti juos su kažkuo kitu yra visiškai nelogiška ir neteisinga“, – pareiškė jis.