Buvusi vieno parlamentaro padėjėja Marine Tondelier žurnalistams papasakojo apie savotišką juodąjį sąrašą, kuriame atsidūrė labai daug vyrų iš valdžios aparato, susijusių su seksualiniu priekabiavimu – kitaip tariant, moterys juodu ant balto įvardijo tuos, kurie kelia pavojų.

„Mes puikiai žinojome, su kuo geriau vienu du nevažiuoti liftu. Priešingu atveju jų rankos neabejotinai atsidurtų ant mūsų užpakalio“, – jos žodžius patvirtino buvusi Prancūzijos būsto ir teritorinės plėtros ministrė Cecile Duflot.

Šis į viešumą patekęs juodojo valdžios aparato vyrų sąrašas, panašu, nieko nenustebino: Prancūzijos politikos istorija neatsiejama nuo lengvo flirto, intrigų ir audringų romanų. Kelias įdomiausias šalies prezidentų meilės istorijas ragina prisiminti lenta.ru.

1995-2007 metų Prancūzijos prezidentas J. Chirackas

Kalbant apie santykius su priešinga lytimi, Jacques Chirackas akivaizdžiai konkuravo su savo pirmtaku Francois Mitterrandu. Bent jau taip tvirtina asmeninis prezidento vairuotojas Jeanas Claude‘as Lomondas, skandalingų memuarų „25 metai kartu“ autorius. Rašytoju tapęs vairuotojas J. Chiracką vežiojo 1972-1997 metais ir apie neoficialią prezidento gyvenimo pusę žinojo viską.

„Kiekvieną kartą, kai jam rodė eilinę buvusio prezidento simpatiją, jis tiesiog įsiusdavo: „Kaip? Nejaugi ir ji?“ J. Chirackas turėjo meilės ryšių tiek su partietėmis, tiek su sekretorėmis. Imdavo merginti bet kurią, prie kurios pabūdavo ilgiau nei penkias minutes“, – teigiama vairuotojo prisiminimuose.

„Partijos štabo merginos ir moterys mėgdavo juokauti: „Chirackas? Trys minutės, įskaitant dušą.“ Tik įsivaizduokite, ką man teko patirti per tuos 25 metus, kai kiekvieną mielą dieną kiekvieną mielą vakarą prezidentui prireikdavo kažkur išlieti energiją. Vienas iš apsaugos pareigūnų – gražuolis mergišius – dažnai vykdavo kartu.

Jacques Chirackas

Kartą abiem į akį krito ta pati jaunutė kolegė, ir jie ne juokais ėmė varžytis vienas su kitu. J. Chirackas, tai supratęs, pasikvietė apsaugos viršininką ir griežtai pasakė: „Perspėkite savo kolegą: jam nederėtų medžioti mano teritorijoje“.

J. Chirackas F. Mitterrandui stengėsi nenusileisti ir nuotykių su užsienio lyderių žmonomis skaičiumi: „J. Chirackas dažniausiai taikydavo į vienišas gražuoles, tačiau kartais jo nesustabdydavo ir sutuoktinio faktas. Kai šalyje lankėsi naujas Sirijos prezidentas, jis tiesiog akimis rijo jo žmoną, vadino ją vardu ir visaip kitaip rodė dėmesį“. Norite tikėkite, norite – ne, tačiau kalbama apie dabartinį Sirijos vadovą Basharą Assadą ir jo žmoną Asmą bei jų 2001 metų vizitą Paryžiuje.

Jau pasitraukęs iš didžiosios politikos scenos, buvęs Prancūzijos prezidentas viename interviu pareiškė: „Nebuvo taip, kad nemėgau moterų, bet ir neskyriau joms ypatingo dėmesio“. Pats prisipažino, kad 8-ame XX amžiaus dešimtmetyje jis leido sau romanus su žurnalistėmis, tačiau tokie meilės nuotykiai ir panašios romantinės intrigos jam nepadarė jokios didesnės įtakos.

„Buvo moterų, kurias labai mylėjau, tačiau visada tvardžiausi“, – prasitarė politikas ir priminė, jog apie skyrybas su žmona niekada rimtai negalvojo.

Trumpai tariant, tokie pareiškimai nepaneigė gandų, jog buvęs Prancūzijos prezidentas turi nesantuokinį vaiką, kuris, vienų teigimu, gyvena Japonijoje, o kitų duomenimis – Šveicarijoje. Beje, J. Chiracko sutuoktinė Bernadett į vyro nuotykius visada žiūrėdavo pro pirštus.

2007-2012 metų Prancūzijos prezidentas N. Sarkozy

Kitas Prancūzijos vadovas taip pat stengėsi nuo savo pirmtakų neatsilikti: nei savo karjeros pradžioje, nei jai kaip reikiant įsibėgėjus. Pirmieji gandai apie Nicolas Sarkozy širdies klystkelius siekia dar 1983 metus.

Nors jau turėjo šeimą, 28 metų N. Sarkozy rodė dėmesį J. Chiracko dukrai Claude. Jo asistavimas įtakingo politiko atžalai buvo priimtas gana teigiamai. Deja, romanas greitai perdegė ir pora išsiskyrė abipusiu sutarimu, išlikdami draugais. Deja, N. Sarkozy ir J. Chiracko santykiams tokios peripetijos kaip reikiant pakenkė.

Po metų, 1984 metais, prasidėjo istorija, verta mažų mažiausiai meksikietiško serialo. Neji prie Senos meras N. Sarkozy sutuokė televizijos laidų vedėją Jacquesą Martiną ir modelį Cecilią Ciganer.

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy meiliai sutinka Vokietijos Kanclerę  Angelą Merkel.

Nuotaka buvo devintą mėnesį nėščia. Tai N. Sarkozy nesustabdė – jis tiesiog pametė galvą ir net keturis metus siekė jos dėmesio. 1988 metais ji pagaliau paliko sutuoktinį ir pasidavė jausmams būsimajam prezidentui, kuris pats tuo metu dar buvo vedęs. Jis išsiskyrė 1996 metais ir iš karto vedė Cecilią. Ar pora kartu buvo laimingi, žino tik jie patys.

2005 metais, kai N. Sarkozy vadovavo Prancūzijos vidaus reikalų ministerijai, Cecilia užmezgė audringą romaną su žurnalistu Richardu Atthiasu. Šalies vidaus reikalų ministras taip pat nusprendė paguodos ieškoti naujos mylimosios glėbyje. Santuokos krizę visgi bent laikinai išspręsti pavyko 2006 metais – prasidėjus kovai dėl prezidento posto, jie vėl buvo kartu, nors greičiausiai vien dėl akių ir politinių priežasčių. Be to, paliaubos truko neilgai – po penkių mėnesių pora visiems laikams pasuko skirtingais keliais.

Atėjęs į valdžią, N. Sarkozy vienišas buvo labai neilgai. Jam į akį krito italų kilmės dainininkė ir modelis Carla Bruni, kuri galiausiai tapo trečiąja N. Sarkozy žmona. Netrukus ir vėl pasklido gandai, kad abu sutuoktiniai nevengia nuotykių už šeimos ribų.

Jau 2010 metais Prancūzijos bulvarinė spauda ėmė skelbti žinią apie N. Sarkozy romaną su Prancūzijos aplinkos apsaugos ministre Chantal Jouanno ir tai, kad Carla Bruni leidžia dienas ir naktis su popdainininku Benjaminu Biolay. Tada žurnalistai prisiminė, kad pirmoji šalies ponia kažkada netyčia išsidavusi, jog „gana greitai pavargsta nuo monogaminių santykių“ ir prisiminė savo garsiuosius mylimuosius – Micką Jaggerį, Ericą Claptoną ir net Donaldą Trumpą. Kaip ten nebūtų, N. Sarkozy ir C. Bruni ir toliau gyvena santuokoje.

2012-2017 metų Prancūzijos prezidentas F. Holland‘as

Pagrindinė N. Sarkozy varžovė 2007 metų Prancūzijos prezidento rinkimuose buvo Socialistų partijos kandidatė Segolene Royal, Francois Hollande‘o sugyventinė nuo XX amžiaus 8-ojo dešimtmečio.

Nors pora susilaukė keturių vaikų, jų santykius tradicine šeimos sąvoka įvardyti būtų sunku. Prancūzijoje tokie vyro ir moters santykiai turi specialų juridinį pavadinimą – „civilinė partnerystė“. Oficialiai F. Hollande‘as niekada nebuvo vedęs. Jo ryšiai su S. Royal nutrūko 2007 metais.

Svarbu pažymėti, kad, nors akivaizdžiausia priežastimi tapo politiko susižavėjimas žurnalo „Paris Match“ žurnaliste Valérie Trierweiler, verta pasikapstyti kiek giliau. Politinė S. Royal karjera iki tam tikro momento vystėsi žymiai greičiau ir sėkmingiau nei jos gyvenimo palydovo. Aštrialiežuviai žurnalistai F. Hollande‘ą netgi mėgdavo vadinti „mesjė Royal“.

Kaip ten bebūtų, kai F. Hollande‘as vykdė rinkimų kampaniją, jis rinkėjams žadėjo būti „normaliu prezidentu“. Esą kas jau kas, o jis tikrai nelinksmins tautos asmeninio gyvenimo skandalais.

Deja, mergišiaus pašaukimas pasirodė esąs stipresnis nei priešrinkiminiai pažadai. Linksmybės prasidėjo 2014 metais, kai paaiškėjo, jog F. Hollande‘as susitikinėja su aktore Julie Gayet. Gandai apie F. Hollande‘o meilės nuotykius sklandė jau gana seniai, bet vis nebūdavo įrodymų.

2013 metais aktorė netgi kreipėsi į teismą dėl kišimosi į jos asmeninį gyvenimą. Romaną tyčia ar netyčia išdavė aktorius Stéphane Guillonas. Vienoje televizijos laidoje, kurioje jis dalyvavo kartu su J. Gayet, jis kelis kartus užsiminė apie jos santykius su prezidentu.

Francois Hollande'as ir Julie Gayet

Tada bulvarinis laikraštis „Closer“ ir pasiuntė savo paparacius į medžioklę. Galinga technika apsirūpinę fotografai praleido naktį ant namo stogo priešais įtariamą įsimylėjėlių lizdelį. Ir tikrai: keliose jų darytose nuotraukose matoma, kaip į tą konkretų namą užeina aktorė. Po kurio laiko prie įėjimo pasirodo asmuo, kuris vėliau buvo įvardytas kaip prezidento apsaugos darbuotojas. Jis užėjo į vidų ir, kaip įtariama, apžiūrėjo pastatą. Netrukus motoroleriu privažiavo dar du – vienas iš jų Prancūzijos prezidentas, o kitas – jo apsauginis.

Valstybės vadovo veidą dengė motociklininko šalmas, bet jį buvo galima atpažinti tik iš batų, kostiumo ir kitų skiriamųjų ženklų. Gruodžio 31 dienos rytą F. Hollande‘o apsaugos darbuotojas įsimylėjėliams atvežė šviežutėlių kruasanų.

Praėjus trims valandoms, iš namų išėjo vyras su šalmu (spėjama, kad pats F. Hollande‘as) ir motoroleriu nurūko link Eliziejaus rūmų. Netrukus iš namų išėjo ir J. Gayet. Nuotraukos buvo paskelbtos 2014 metų sausio 10 dieną ir sukėlė milžinišką skandalą. Valérie Trierweiler atsidūrė ligoninėje dėl pašlijusių nervų.

F. Hollande‘as nepuolė teisintis – tik apkaltino žurnalą „Closer“ kišantis į jo asmeninį gyvenimą bei pareikalavo skubiai pašalinti skandalingas nuotraukas iš interneto.

Įdomu tai, kad prancūzų visuomenės prezidento elgesys pernelyg nesutrukdė – panašu, kad prie tokių dalykų šalies žmonės jau įpratę.

Dabartinis Prancūzijos prezidentas E. Macronas

Dar prieš rinkimus Prancūzijos žiniasklaida Emmanuelį Macroną ėmė vadinti naujuoju sekso simboliu. Spauda ji gyrė kaip vunderkindą ir ateivį iš kitos planetos – tiesiog jis labai drastiškai išsiskyrė iš kitų politikų konteksto. Reputacija tiesiog be priekaištų. Net ir kalbant apie santuokinę ištikimybę.

Būsimoji E. Macrono žmona Brigitte Trogneux tada penkiolikmetį būsimąjį prezidentą mokė prancūzų kalbos ir literatūros. Tai, kad ji 24 metais vyresnė, jaunuolio nė kiek nejaudino. Septyniolikto gimtadienio dieną jis savo mokytojai pažadėjo: „Kad ir ką jūs bedarytumėte, kad ir kaip manęs vengtumėte, aš jus vieną dieną vesiu“. Tada ponia Trogneux buvo ištekėjusi trijų vaikų mama. Ji tik pasijuokė iš įsimylėjusio paauglio žodžių, bet 2007 metais paliko vyrą ir kone iš karto ištekėjo už Emmanuelio.

E. Macronas švenčia pergalę pirmame ture

Savaime suprantama, yra ir piktų liežuvių, plakančių, kad ši santuoka – tik priedanga, o E. Macronas – homoseksualas, palaikantis artimus santykius su radijo stoties „Radio France“ direktoriumi Mathieu Gallet. Žinoma, politikas tokius gandus neigia ir sako: „Jeigu jums per vakarėlį ims pasakoti, kad palaikau santykius su Mathieu Gallet, akivaizdu, kad bus kalbama apie mano antrininką“.

Galbūt E. Macronas iš tikrųjų taps pirmuoju tokiu aukšto rango Prancūzijos politiku, sulaužiusiu tiek dešimtmečių trukusią slaptų meilės ryšių tradiciją.

Deja, neatmetama ir kita galimybė – juk kol kas dar niekas iš dabartinio prezidento artimiausios aplinkos neišleido prisiminimų knygos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)