Šių kaltinimų detalės dar nėra aiškios, bet jų patvirtinimas žymi svarbų žingsnį didelio masto tyrime dėl potencialių ryšių tarp prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos ir Maskvos pastangų paveikti 2016 metų Amerikos rinkimų rezultatus.

Federalinis teisėjas nurodė šių kaltinimų neviešinti, nurodė CNN. Pranešime sakoma, kad asmenys, kuriems iškelti kaltinimai, gali būti sulaikyti jau pirmadienį.

Kai buvo apie tai užklausti naujienų agentūros AFP, tiek R. Muellerio biuras, tiek JAV Teisingumo departamentas atsisakė komentuoti CNN pranešimą.

Buvęs Federalinio tyrimų biuro direktorius R. Muelleris gegužę buvo paskirtas vadovauti vienam iš keleto tyrimų dėl numanomo Rusijos kišimosi – tuojau po netikėto D. Trumpo sprendimo atstatydinti tuometį FTB direktorių Jamesą Comey.

Faktas, kad potencialų Rusijos kišimąsi R. Muelleris pavedė nagrinėti federalinei didžiajai žiuri, laikomas žingsniu baudžiamųjų kaltinimų iškėlimo link.

Pats D. Trumpas nėra kaltinamas kokiais nors nusižengimais. Vis dėlto, kaip pranešama, tyrėjai domisi jo ūmiu sprendimu atleisti J. Comey, taip pat per rinkimų kampaniją įvykusiu prezidento vyriausiojo sūnaus susitikimu su viena Kremliui artima rusų teisininke bei D. Trumpo susitikimais su Rusijos pareigūnais Baltuosiuose rūmuose.

Be to, R. Muellerio komanda aiškinasi buvusio D. Trumpo rinkimų kampanijos vadovo Paulo Manaforto ir buvusio prezidento nacionalinio saugumo patarėjo Michaelo Flyno lobistinę veiklą veikėjų užsienyje naudai.