Pagal siūlomus įstatymų pakeitimus, kol kas nenustatyti asmenys turės priėjimą prie milijonų imigrantų asmeninės informacijos, ją galės koreguoti ir trinti be imigrantų žinios.

Tai reiškia, kad įsivėlus mažiausiai klaidai, imigrantams bus galima „įšaldyti“ banko sąskaitas, nesuteikti sveikatos apsaugos paslaugų ar gyvenamosios vietos.

„Kodėl imigrantai gali netekti teisės, kad jų asmeninė informacija būtu valdoma saugiai, teisėtai ir sąžiningai?“, - retoriškai klausė vienos iš imigrantus ginančios organizacijos vadovas Satbiras Singh’us.

Nors premjerė Theresa May viešai pažadėjo ES piliečiams, kad po „Brexit“ šalyje jų lauks „draugiška aplinka“, atrodo, kad jau dabar pradėta ruoštis dar labiau sugriežtinti migracijos taisykles ES piliečiams. Iki šiol asmeninė informacija apie imigrantus buvo renkama tokiose įstaigose, kaip NHS ir net pradinėse mokyklose.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos, kuriai tiesiogiai pavaldi Migracijos tarnyba, „Vyriausybė sukurs asmeninės informacijos apsaugos įstatymo pataisas, kurios bus tinkamos skaitmeniniame amžiuje bei suteiks galimybę žmonėms patiems kontroliuoti asmeninius duomenis“.

Lygių galimybių grupių atstovai atkreipia dėmesį, kad siūlomose įstatymo pataisose siūloma panaikinti privatumo teises dviem nurodytais atvejais: „siekiant efektyvesnės migracijos kontrolės“ bei „tiriant efektyviai migracijos kontrolei trukdančius atvejus“.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.