Į abi Korėjas skiriančią Demilitarizuotąją zoną atvykęs J. Mattisas pavadino Šiaurės Korėją grėsme pasaulinei tvarkai ir išreiškė solidarumą Seului.

„Stovime petys į petį su jumis ir korėjiečiais, besipriešinančiais Kim Jong Uno režimo keliamoms grėsmėms“, – pareiškė Pentagono vadovas Pietų Korėjos gynybos ministrui Song Young-moo.

J. Mattisas pavadino Šiaurės Korėją „engėjišku režimu, kuris pančioja savo žmones, atima iš jų laisvę, gerovę ir žmogišką orumą, siekdamas branduolinių ginklų ir jų pernašos priemonių, kad grasintų kitiems katastrofa“.

Apsilankęs JAV ir Pietų Korėjos kariniame stebėjimo poste netoli sienos su Šiaurės Korėja, Pentagono vadovas taip pat buvo informuotas apie sąlygas Demilitarizuotojoje zonoje, įkurtoje po 1950–1953 Korėjos karo.

J. Mattisas į Pietų Korėją atvyko anksčiau penktadienį. Jis susitiko su šios šalies aukščiausio rango gynybos pareigūnais ir amerikiečių kariuomenės vadais, laikomais priešakinėse linijose ir siekiančiais duoti atkirtį Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų programai.

JAV gynybos sekretorius pabrėžė, kad D. Trumpo administracija šią problemą siekia išspręsti diplomatiniu keliu. Tačiau jis taip pat sakė, kad Jungtinės Valstijos pasirengusios imtis karinių veiksmų, jei Pchenjanas nesiliaus plėtoti savo raketų programos.

Per savo antrąjį vizitą Pietų Korėjoje J. Mattisas susitiks su šios šalies pareigūnais ir dalyvaus kasmet rengiamose konsultacijose gynybos Korėjos pusiasalyje klausimais. Drauge su juo tuose susitikimuose dalyvaus JAV Jungtinio štabų vadų komiteto viršininkas generolas Josephas Dunfordas. Ateinantį mėnesį Seule apsilankys ir D. Trumpas.