Susirėmimai Kisumu įsiplieskė opozicijos kandidato Railos Odingos šalininkams mėginant blokuoti balsavimą.

Nukentėjęs jaunuolis „atvežtas čia su šautine žaizda šlaunies viršutinėje dalyje; jis mirė ligoninėje“, naujienų agentūrai AFP savo vienas šaltinis gydymo įstaigoje. Medikas pridūrė, kad sužeistas 19-metis George'as Odhiambo mirė netekęs daug kraujo.

Ligoninėje buvęs naujienų agentūros AFP korespondentas matė mirusį vyrą.

Vienas policijos šaltinis patvirtino šią informaciją ir sakė, kad žuvo dar vienas protestuotojas, bet AFP kol kas negavo patvirtinimo apie antrąją auką.

„Kol kas žinome tik tiek, kad žuvo du žmonės“, – AFP sakė policijos šaltinis, konkrečiau paaiškindamas, kad aukos nušautos per ryte vykusius susirėmimus.

Ligoninės šaltinis sakė, kad priimti mažiausiai keturi žmonės su šautinėmis žaizdomis, dar du nukentėjo nuo policijos ir į ligoninę atvyko patyrę smulkių sužalojimų.

Tuo pačiu, pajūrio mieste Mombasoje buvo padurtas ir rimtai sužeistas balsuoti vykęs vyras, sakė policijos vadovas Benjaminas Rotichas.

„Tiriame incidentą, bet kol kas nieko nesuėmėme“, – sakė pareigūnas, pasak kurio, incidentas įvyko pietiniame Likonio rajone.

Neramumai Kenijoje vyksta rinkėjams balsuojant šių metų itin ginčijamuose prezidento rinkimuose, kuriuos opozicijos lyderis R. Odinga boikotavo, o jo rėmėjai išėjo į gatves keliose jį stipriai remiančiose vietovėse ir susirėmė su policija.