Iš oro uosto R. Tillersonas buvo nuvežtas į JAV ambasadą Islamabade. Vėliau numatyti jo pokalbiai su vyriausybės vadovu Shahidu Khaqanu Abbasi ir įtakingu kariuomenės vadu Qamaru Javedu Bajwa.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, pristatydamas savo Afganistano strategiją, rugpjūtį pareiškė, kad negalima daugiau tylėti, kad Pakistanas yra „teroristinių organizacijų prieglobstis“. R. Tillersonas taip pat perspėjo Pakistaną, kad šis dėl savo nevienareikšmės pozicijos Talibano atžvilgiu gali prarasti savo, kaip privilegijuotos JAV sąjungininkės, statusą.

Pakistanas neigia Vašingtono ir Kabulo vis metamus kaltinimus. Islamabadas tikina palaikantis kontaktus su Talibanu tik tam, kad išjudintų taikos derybas.

Per neskelbtą vizitą Afganistane R. Tillersonas pirmadienį su prezidentu Ashrafu Ghani, be kita ko, aptarė naują D. Trampo strategiją. Čia JAV diplomatijos vadovas dar kartą paminėjo, kad Pakistanas suteikia apsaugą teroristinėms organizacijoms.

Pakistanas yra viena iš 16 šalių, kurios nėra NATO karinio aljanso narės, tačiau turi privilegijuotos JAV partnerės statusą. Šis statusas numato glaudų karinį bendradarbiavimą su Vašingtonu.