Slaptas patalpas aptiko statybininkai, kurie tikrino Austrijos Unteracho prie Mondsės mieste esantį namą, rašo dailymail.co.uk.

Svečių namus „Seestern“ J. Fritzlis valdė iki 1996 metų, kai persikėlė į Amšteteną, kur požeminiame kalėjime su gera garso izoliacija daugiau kaip 3 tūkst. kartų žagino savo dukrą Elisabeth.

Svečių namus reikėjo inspektuoti, nes jiems niekada nebuvo išduotas statybų leidimas. Prieškambaris su laiptais, vedančiais į niekur, patikrinimo metu buvo aptiktas už vienos sienos.

Šiuo metu namą nuomoja vyras, prisistatęs tik Helmutu L. Jis sakė, kad „šiuose namuose visur yra ertmių“.

Kol šiuos namus valdė J. Fritzlis, juose du kartus buvo kilęs gaisras – tai paskatino policiją įtarti, kad juos padegė pats J. Fritzlis.

Pasak vietos žiniasklaidos, „Seestern“ niekada nebuvo deramai patikrinti, net kai policija sužinojo apie J. Fritzlio nusikaltimus kituose namuose.

J. Fritzlio namą Amštetene vos už 160 tūkst. eurų nupirko Herbertas ir Ingrid Houskai.

Jie pastatą renovavo ir įrengė jame 10 butų, kurie visi yra išnuomoti.

Herbertas Houska sakė, kad šio pastato atnaujinimas buvo tarsi savotiškas karsto laidojimas.

„Amšteteno sarkofago nebėra“, - teigė jis.

„Manau, kad iškilo kažkas tikrai dailaus, o praeitis buvo palaidota. Daug gyventojų mane sveikino ir džiaugėsi. Metas pagaliau žiūrėti į priekį“, - pažymėjo jis.

Renovuotame pastate nenaudojamas tik rūsys, kuriame buvo laikoma Elisabeth – Amšteteno valdžia jį užbetonavo, kad jis netaptų šventykla kitiems iškrypėliams.

Kol šis pastatas priklausė J. Fritzliui, nė vienas nuomininkas nežinojo apie tragediją, kuri vyksta jiems po kojų savadarbiame požeminiame kalėjime.

J. Fritzlis, kuris už savo nusikaltimus atlieka kalėjimo iki gyvos galvos bausmę, rūsyje po namu 24 metus kalino savo dukterį ir tris jos pagimdytus vaikus.

Pranešimai apie J. Fritzlio nusikaltimus sukrėtė Austriją ir pasaulį, kai šie faktai buvo pirmąkart atsitiktinai atskleisti 2008 metų balandį.

J. Fritzlis 2009-ųjų kovą buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už vieno iš kalintų vaikų mirties dėl nepakankamos priežiūros. Tam kūdikiui tuojau po gimimo mirus, J.Fritzlis sudegino jo lavoną krosnelėje.

J. Fritzlis taip pat buvo pripažintas kaltu dėl savo dukros Elisabeth žaginimo, kraujomaišos, prievartos ir vergijos, taip pat dėl dukros ir jos trijų vaikų neteisėto kalinimo.

Trys Elisabeth vaikai nuo gimimo gyveno su motina požeminiame rūsyje, kurio dalis patalpų tebuvo 1,7 metro aukščio. Policija nurodė, jog šie vaikai nebuvo matę saulės šviesos ir neįgijo jokio išsilavinimo. Trys kiti vaikai gyveno name su J. Fritzliu ir jo žmona.