D. Goldfeinas pabrėžia, kad oficialaus nurodymo parengti minėtuosius bombonešius galimybei per 24 valandas būti pasirengus imtis veiksmų dar nėra, tačiau tam jau ruošiamasi.

Generolas akcentuoja, kad pasaulyje, kuriame „žmonės atvirai kalba apie branduolinio ginklo panaudojimą, labai svarbu būti pasirengus ir apgalvoti naujų būdų, kaip deramai reaguoti į įvairius įvykių scenarijus“.

„Turime kalbėti nebe apie bipoliarinį pasaulį, kur yra tik Jungtinės Valstijos ir Sovietų sąjunga. Dabar viskas kitaip. Yra ir kitų įtakingų žaidėjų, turinčių branduolinį potencialą“, – pridūrė generolas.

Konkrečių šalių, su kurių branduoliniu arsenalu gali tekti tiesiogiai susidurti amerikiečiams, D. Goldfeinas neminėjo, tačiau dokumentuose minimas „sparčiai vystomas Šiaurės Korėjos branduolinis arsenalas ir prezidento Donaldo Trumpo konfrontacija su Pchenjanu“, bei „vis stiprinamos Rusijos ginkluotosios pajėgos“.

Strateginiai bombonešiai „Boeing B-52 Stratofortress“ – antrosios kartos strateginis amerikiečių daugiafunkcinis ilgųjų nuotolių sunkusis tarpžemyninis bombonešis, Jungtinių Valstijų karinių oro pajėgų eksploatuojamas nuo 1955 metų.

Ikigarsiniu greičiu iki 15 kilometrų aukštyje jis gali skraidinti įvairią ginkluotę, įskaitant ir branduolinę. Pagrindinė užduotis, kuriai kadaise ir buvo kuriami B-52 – nunešti dvi termobranduolines bombas iki bet kurio tuometinės Sovietų sąjungos taško.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)