J. Carteris yra Nobelio taikos premijos laureatas, demokratų partijos narys, nuo 1977 iki 1981 metų buvo JAV prezidentas. 1994-aisiais jis vyko į Šiaurės Korėją ir padėjo išvengti gresiančios karinės eskalacijos su JAV. 2010-aisiais jis, be to, padėjo derybose dėl sulaikyto JAV piliečio paleidimo.

J. Carteris interviu laikraščiui teigė esąs „susirūpinęs“ dėl dabartinės įtemptos padėties tarp abiejų valstybių. Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas, anot jo, yra „nenuspėjamas“. Todėl esą gali būti, jog jis griebsis pirmojo smūgio.

Šiaurės Korėjos branduolinio ginklo arsenalas šiuo metu jau yra toks, kad gali sunaikinti Korėjos pusiasalį, Japoniją, neinkorporuotas JAV teritorijas Ramiajame vandenyne ir „gal net mūsų žemyninę dalį“, kalbėjo J. Carteris. Rugsėjo viduryje jis aiškiai kritikavo D. Trampo užsienio politiką ir, be kita ko, tiesiogiai įvardijo Šiaurės Korėją. D. Trumpas esą yra nusivylimas pasaulio politikoje.

D. Trumpas interviu stočiai „Fox News“ pagrasino, kad JAV Šiaurės Korėjos konflikte yra „pasirengusios viskam“. Jis sakė: „Mes pasiruošę taip, kaip jūs nepatikėtumėt“. Ir: „Jūs būtumėt šokiruoti, jei žinotumėt, kaip gerai mes pasiruošę, jei reikės“.

Prieš savaitę Šiaurės Korėjos ambasadoriaus Jungtinėse Tautose (JT) pavaduotojas Kim In Ryongas įspėjo, kad „bet kuriuo metu gali kilti branduolinis karas“. Situacija esą pasiekė „labai rizikingą tašką“. Jokiai kitai pasaulio šaliai neteko taip ilgai kęsti tokios didžiulės ir tiesioginės branduolinės grėsmės iš JAV, sakė pareigūnas.