63 metų amžiaus A. Babišas yra antras turtingiausias šalies žmogus.

Suskaičiavus visus balsus, centristinis milijardieriaus judėjimas ANO surinko beveik 30 proc. balsų ir beveik tris kartus lenkė artimiausius varžovus. Daugiau kaip 10 proc. balsų surinkusios Centro dešiniųjų Pilietinės demokratijos partija ir Čekijos piratų partija užėmė antrą ir trečią vietas. Pilietinei demokratijos partijai atiteko 11,3 proc. balsų, o Čekijos piratų partijai - 10,8 proc., ir partija su 22 vietomis debiutuos parlamente.

Remiantis pranešimais, rinkėjų aktyvumas siekė 61 proc. Dabartinė ANO koalicijos partnerė Čekijos socialdemokratų partija (CSSD) rinkimuose pelnė tik 7,3 proc. balsų.

Po koalicijos derybų A. Babišius taps šalies ministru pirmininku. Nors jis naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad į derybas pakvietė visas partijas, verslininkas nėra pasiruošęs bendradarbiauti su Laisvės ir tiesioginės demokratijos partija (SPD), surinkusia 10,6 proc. balsų, ir Bohemijos ir Moravijos komunistų partija, pelniusia 7,8 proc. balsų.

Apytikriai 4 mlrd. dolerių vertinamą turtą A. Babišas susikrovė iš chemikalų, maisto ir žiniasklaidos, tačiau verslininką taip pat lydėjo virtinė skandalų, tarp jų kaltinimai sukčiavimu ir tvirtinimai, kad jis buvo komunistinės eros policijos agentas.