Policijos atstovas Marcusas da Gloria Martinsas (Markusas da Glorija Martinsas) sakė, kad policija apie 8 val. 30 min. vietos (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku gavo pirmųjų pranešimų apie išpuolį Rozenheimerio aikštėje į rytus nuo miesto centro esančiame Haidhauzeno rajone.

Pareigūnai nustatė, kad pavienis peiliu ginkluotas vyras penkiose vietose puolė žmones ir, atrodo, savo aukų nesirinko.

Buvo užpulti iš viso šeši žmonės – penki vyrai ir moteris. Keturi jų buvo sužeisti, bet nei vienas nepatyrė sunkių traumų, sakė M. da Gloria Martinsas. Jis pridūrė, kad nukentėjusiesiems buvo padaryta paviršinių durtinių žaizdų, o vienas jų buvo sumuštas.

Po išpuolio policija per „Twitter“ paragino žmones vengti Rozenheimerio aikštės, jos apylinkių ir Rytinės traukinių stoties, gavus prieštaringų pranešimų, kad užpuolikas spruko ta kryptimi.

Anksčiau skelbtuose policijos pranešimuose skelbta, kad žalią sportinę striukę vilkėjęs įtariamasis paspruko juodu dviračiu. Jis taip pat turėjo kuprinę ir į ritinį susuktą stovyklavimo kilimėlį.

Įtariamasis buvo apibūdintas kaip „stambaus sudėjimo“ apie 40 metų nesiskutęs vyras trumpais šviesiais plaukais.

Praėjus apie trims valandoms po išpuolio policija sulaikė vyrą, kurio išvaizda atitinka šį aprašymą ir kuris iš pradžių mėgino pabėgti nuo pareigūnų.

„Kol kas negalime patvirtinti, ar jis yra užpuolikas“, – pažymėjo M. da Gloria Martinsas.

Atakos motyvai kol kas lieka nežinomi.

2016 metų liepą vienas iraniečių kilmės paauglys, anot policijos, liguistai domėjęsis masinėmis žudynėmis, viename Miuncheno prekybos centre nušovė devynis žmones ir nusižudė.